HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κάτω από το 4%


Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου υποχώρησαν σήμερα σε χαμηλό επίπεδο 11 ετών, καθώς τα πρόσφατα αισιόδοξα οικονομικά στοιχεία και η συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της ενθάρρυναν τους επενδυτές να σπεύσουν να τα αγοράσουν, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.
Η Ελλάδα και οι πιστωτές της από την Ευρωζώνη πέτυχαν νωρίτερα τον Δεκέμβριο μία προκαταρκτική συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιήσει η Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος βοήθειας, μία κίνηση που τόνωσε τις ελπίδες εξόδου της χώρας από το πρόγραμμα βοήθειας τον Αύγουστο.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχώρησε κάτω από το 4%, για πρώτη φορά από το 2006, σημειώνοντας πτώση 21 μονάδων βάσης (0,21 της ποσοστιαίας μονάδας) σε ημερήσια βάση. Προς τα τέλη της συνεδρίασης, η απόδοσή του διαμορφωνόταν στο 3,95%.

Εν τω μεταξύ, τα ιταλικά ομόλογα αναμενόταν να σημειώσουν τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή τους από τον Ιούλιο, καθώς η συζήτηση για τη διενέργεια εκλογών τον Μάρτιο επανέφεραν στο επίκεντρο τούς πολιτικούς κινδύνους της χώρας. Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου διαμορφωνόταν στο 1,8% με προοπτική να κλείσει την εβδομάδα περίπου 21 μονάδες βάσης υψηλότερα, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση από τις αρχές Ιουλίου.

Το κόστος δανεισμού συνολικά στην Ευρωζώνη μειώθηκε 2-3 μονάδες βάσης, μία ημέρα μετά την επιμονή της Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζας στη δέσμευσή της να συνεχίσει τη χρηματοδότηση της οικονομίας της για όσο διάστημα χρειασθεί.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια