HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αλβανός υπουργός Εξωτερικών: Θα θέσω στον Κοτζιά το «τσαμικό ζήτημα»


Το «θέμα των Τσάμηδων» σκοπεύει να θέσει στον Νίκο Κοτζιά ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, σε προγραμματισμένη συνάντηση που θα έχουν στην Κορυτσά στις 19 του μηνός.
Σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ο αλβανός ΥΠΕΞ Ντιτμίρ Μπουσάτι δήλωσε ότι θα θέσει στον έλληνα ομόλογό του «το θέμα της Τσαμουριάς και των Τσάμηδων». Έντονη ήταν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Κύκλοι του υπουργείου δήλωσαν πως «ασφαλώς και δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα. Τέτοιου είδους δηλώσεις δεν βοηθάνε καθόλου τη διαδικασία και τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν συνάδουν με τα ευρωπαϊκά πρότυπα».

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε δήλωσή του για τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας ανέφερε: «O Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας ανέφερε ότι, στο πλαίσιο ελληνοαλβανικών "συνομιλιών με διερευνητική διάθεση", η Ελλάδα συζητά και "τσάμικο" ζήτημα.

Υπογραμμίζουμε ότι σταθερή θέση της χώρας μας μέχρι την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήταν ότι το "τσάμικο" είναι ένα ανύπαρκτο θέμα, που δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο των ελληνοαλβανικών σχέσεων.

Επίσης, από τις δηλώσεις του Αλβανού Υπουργού Εξωτερικών προκύπτει ότι τα προβλήματα και τα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία εξετάζονται σε συσχετισμό και αλληλεξάρτηση με "τα δικαιώματα των Αλβανών που ζουν στην Ελλάδα".

Το Υπουργείο των Εξωτερικών οφείλει, λοιπόν, μια σαφή δημόσια απάντηση: Ισχύουν ή όχι όσα ισχυρίζεται ο κ. Μπουσάτι;

Και κάτι ακόμα: Έως πότε θα ενημερώνονται οι πολιτικές δυνάμεις και οι πολίτες από αξιωματούχους και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης άλλων χωρών για το τι συζητά και πράττει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών;

Η εμμονή στη νοοτροπία της κρυφής διπλωματίας είναι βαθιά αντιδημοκρατική, εμποδίζει τη διαμόρφωση συγκλίσεων στα εθνικά θέματα και έτσι αδυνατίζει σοβαρά τη θέση της χώρας».

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια