HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Εξαρθρώθηκε σπείρα τοκογλύφων που εκβίαζε και απειλούσε καταστηματάρχες στην Πιερία


Το ρόλο του «εισπράκτορα» για λογαριασμό δανειστών αναλάμβαναν τα μέλης μιας εγκληματικής οργάνωσης που εκβίαζαν συστηματικά με απειλές και βία τους καταστηματάρχες και τους επιχειρηματίες της Πιερίας για να να τους υποχρεώσουν να πληρώσουν τις οφειλές τους, ενώ και οι ίδιοι δάνειζαν με τοκοφλυφικά επιτόκια.
Έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας Κατερίνης και μετά από πλήθος καταγγελίες, οργανώθηκε επιχείρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος και συνελήφθη ο 52χρονος «εγκέφαλος» που καθόριζε και τη... μίζα την οποία θα εισέπραττε η σπείρα. Ακόμη, συνελήφθησαν έξι μέλη της ηλικίας 34 ως 54 χρόνων, μεταξύ των οποίων ένας Αλβανός, που έκαναν από τον περασμένο Νοέμβριο τις αιφνιδιαστικές επισκέψεις στα θύματα για να τα εκφοβίσουν, συχνά μάλιστα χτυπώντας τα ή πορκαλώντας ζημιές στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους.

Στο διάστημα της δράσης τους, τα μέλη της σπείρας εκβίασαν δέκα άτομα από τα οποία απέσπασαν 19.400 ευρώ, αποπειράθηκαν να εκβιάσουν άλλα 14 και δάνεισαν ως τοκογλύφοι άλλα τρία αποκομίζοντας κέρδος 3.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνηςμε κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, απειλή, ψευδορκία, παράνομη βία, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απλή σωματική βλάβη. 

Μάλιστα, ταυτοποιήθηκαν 14 Έλληνες που έδιναν τις “παραγγελίες” στους δράστες για να διεκδικήσουν τις οφειλές και κατηγορούνται πλέον για ηθική αυτουργία σε εκβίαση και συνέργεια σε τοκογλυφία. Δυο από αυτούς, ηλικίας 43 και 51 χρόνων, συνελήφθησαν ο πρώτος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς στο σπίτι του κατασχέθηκαν μια σιδερογροθιά, δυο μαχαίρια, μια βαλίστρα με τρία μεταλλικά βέλη, ένα σπαθί και ένα στιλέτο και ο δεύτερος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων, καθώς αποπειράθηκε να πουλήσει ένα μεταλλικό αντικείμενο ως... αρχαίο λυχνάρι το οποίο κατασχέθηκε!

Στο σπίτι του 52χρονου «εγκέφαλου» της οργάνωσης κατασχέθηκαν σημειώσεις με ονόματα θυμάτων και επωνυμίες εταιρειών με τις οφειλές τους, κενά φύλλα συναλλαγματικών, ένας ανιχνευτής μετάλλων, 700 ευρώ και τέσσερις παλέτες με πέτρα Καρύστου τις οποίες είχε αποσπάσει εκβιαστικά και αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχο τους. Ακόμη, στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν φύλλα επιταγών, 13 κινητά και 647 ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια