HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Σαμψών – Φωφώ 1-0 (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)



Μια περίεργη και συνάμα δυσάρεστη υπόθεση απασχολεί την τοπική κοινωνία της Κατερίνης μέσω του Facebook (και όχι μόνο) τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για ένα επεισόδιο μεταξύ 2 σκύλων. Ενός δεσποζόμενου μεγάλου μεγέθους και εκπαιδευμένου για φύλακα και σωματοφύλακα σκύλου, και ενός αδέσποτου μικρόσωμου και πολύ αγαπητού σκυλιού μιας γειτονιάς.

Μια υπόθεση που ενώ ξεκίνησε από τα τετράποδα, κατέληξε σε διαφωνία και μάλιστα δια χειροδικίας, στους ανθρώπους, Του ιδιοκτήτη του δεσποζόμενου «φύλακα» και τους υποστηρικτές του αδέσποτού. Μια υπόθεση που τελικά απ’ ότι φαίνεται θα καταλήξει στις δικαστικές αίθουσες, αφού κατατέθηκαν μηνύσεις ένθεν και ένθεν. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το μεσημέρι (προς απόγευμα) της Δευτέρας του Πάσχα ο ιδιοκτήτης του «φύλακα» σκύλου έβγαλε τον τετράποδο σωματοφύλακά του μια βόλτα, ως είθισται να κάνει κάθε μέρα, και ως έχει υποχρέωση να κάνει σε τελική ανάλυση όποιος διατηρεί σκύλο στο σπίτι του. Είτε ως φίλο, είτε ως φύλακα. Για την καλύτερη εκτίμηση (από μέρους σας) της υπόθεσης, δεν αναφέρουμε ονόματα. Άλλωστε όπως προαναφέραμε η υπόθεση έλαβε την οδό της δικαιοσύνης, και η όποια αναφορά προσώπων δεν θα βοηθήσει την σωστή απονομή της.

Ο κύριος αυτός λοιπόν, για την ιστορία, αναφέρουμε ότι είναι αρκετά γνωστός στην πόλη, και έχει απασχολήσει πολύ πρόσφατα τα ΜΜΕ, (και σύντομα και την δικαιοσύνη) με τον τρόπο που λειτουργούσε και εργαζόταν στην Πιερία τα τελευταία χρόνια. Εκτός αυτού, και με βάση τις μαρτυρίες των περιοίκων της περιοχής, ο εν λόγω κύριος έχει απασχολήσει (με δυσάρεστο τρόπο) την γειτονιά και στο παρελθόν. Τόσο εκείνος, όσο και ο «φύλακας» σκύλος του.

Πάντα με βάση τις μαρτυρίες των περιοίκων κάποια από τα περιστατικά είναι και καταγεγραμμένα στα βιβλία συμβάντων της τοπικής αστυνομίας. Να τονιστεί ακόμη ότι ο σκύλος του εν λόγω κυρίου είναι καθ’ όλα νόμιμος. Δηλαδή φέρει τσιπάκι, έχει εκπαίδευση (και μάλιστα αστυνομική) για φύλακας, και σωματοφύλακας, φέρει βιβλιάριο με όλα του τα εμβόλια και γενικά είναι δηλωμένος επίσημα στις αρχές. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από το ρεπορτάζ από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του.

Να σημειωθεί ακόμη ότι στην γειτονιά που συνηθίζει να βγάζει βόλτα τον «φύλακα» ή «σωματοφύλακα» σκύλο του ο προαναφερόμενος κύριος, υπάρχουν κιάλλα σκυλιά. Άλλα βρίσκονται σε αυλές και άλλα αδέσποτα. (Το θέμα με τα’ αδέσποτα στην Κατερίνη το γνωρίζετε όλοι πια). Ένα από τα’ αδέσποτα αυτά είναι και μια μικρή σκυλίτσα που ακούσει στ’ όνομα «Φωφώ». Η Φωφώ έχει μια ιδιαιτερότητα όμως. Δεν έχει ούτε τσιπάκι, ούτε χαρτιά, ίσως δεν είναι και εμβολιασμένη, αλλά κυρίως δεν έχει αφεντικό. Δηλαδή δεν έχει ένα αφεντικό. Έχει όμως φίλους, υποστηρικτές, οπαδούς αν θέλετε, αλλά κυρίως έχει ανθρώπους που την αγαπούν (αγαπούσαν πια, αφού πλέον είναι νεκρή). Η Φωφώ (βλέπε φωτογραφία) είναι αγαπητή σε όλη την γειτονιά ακριβώς γιατί είναι αυτή που βλέπετε. Μικρή, χαριτωμένη και παιχνιδιάρα. Δεν έχει πειράξει ΠΟΤΕ, ΚΑΝΕΝΑΝ στην γειτονιά. Απεναντίας παίζει με όλους και όπως λένε οι μαρτυρίες των περιοίκων τους αγαπάει όλους. Επίσης, η Φωφώ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΗ, και λειτουργεί με βάση το ένστικτό της ως τετράποδο.



Ενώ λοιπόν ο ιδιοκτήτης του «φύλακα» μεγαλόσωμου σκύλου έκανε βόλτα τον σκύλο του στην συνηθισμένη περιοχή, και με βάση την δική του μαρτυρία, πετάχτηκε κάτω από ένα αυτοκίνητο η μικρόσωμη σκυλίτσα, «Φωφώ» και άρχισε να του γαυγίζει και να του επιτίθεται (του μεγαλόσωμου, εκπαιδευμένου, τονίζουμε «φύλακα» σκύλου), με αποτέλεσμα να τον αιφνιδιάσει και εκείνος με την σειρά του ν’ αμυνθεί αρπάζοντας την «Φωφώ» με τα δυνατά του σαγόνια και «κλειδώνοντας» τα (όπως είναι εκπαιδευμένος να κάνει) πάνω στο μικρό κορμί της, ώσπου εκείνο να ξεψυχήσει.


Με άλλα λόγια, ο εκπαιδευμένος να φυλάει, ν’ αναγνωρίζει τον κίνδυνο (αν υπάρχει) και ν’ επιτίθεται για να προστατέψει το αφεντικό του ή την περιουσία του, σκύλος είχε ελεύθερο το στόμα του, χωρίς φίμωτρο. Σκεφτείτε λοιπόν τι θα γινόταν αν στη θέση της Φωφώς ήταν ένας άνθρωπος ή ένα παιδί που με αφέλεια θα έκανε κάποια απότομη κίνηση, και θα τρόμαζε τον σκύλο αυτόν. Τότε στην θέση της Φωφώς ανάμεσα στα δόντια του «φύλακα – σωματοφύλακα» σκύλου θα ήταν το παιδάκι η ο αφελής άνθρωπος που θα έκανε το μοιραίο λάθος.

Η ιστορία όμως δεν σταματάει εδώ. Όπως ήταν φυσικό, τα γαυγίσματα και η φασαρία ξεσήκωσε τους γειτόνους και τους έβγαλε στα μπαλκόνια και στις αυλές, με αποτέλεσμα να βρεθούν αυτόπτες μάρτυρες της σκηνής που περιγράψαμε πιο πάνω. Μάλιστα κάποιοι εκείνη την ώρα ήταν ήδη στις αυλές του κάνοντας δουλειές του σπιτιού και είχαν την ευκαιρία να δουν όλο το περιστατικό από την αρχή. Ένας λοιπόν εκ των γειτόνων (ο πιο θερμόαιμος) με ωστόσο βεβαρημένο ποινικό, αλλά με πολύ αγάπη στα ζώα, πετάχτηκε απ’ το σπίτι του και έσπευσε να χωρίσει τα σκυλιά, δηλαδή ν’ αναγκάσει τον δυνατό μεγαλόσωμο σκύλο, να βγάλει τα δόντια του από το κορμάκι της Φωφώς όπου τα είχε μπήξει και τα είχε κλειδώσει δυνατά, πριν ξεψυχήσει η άτυχη τελικά σκυλίτσα. Με άλλα λόγια έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή του, (αφού μπήκε ανάμεσα στα δυο τετράποδα που μάλωναν) για να γλυτώσει την ζωή της Φωφώς. Αυτό ήταν και το λάθος του, αφού ο «εκπαιδευμένος σωματοφύλακας» ήταν αφοσιωμένος στη δουλειά του, και αφού δεν άκουγε τα παραγγέλματα του αφεντικού του, ο νεαρός χρησιμοποίησε βία. Δηλαδή κλώτσησε και τράβηξε τον «σωματοφύλακα» για να του αποσπάσει την προσοχή απ’ την Φωφώ, με κίνδυνο ο εκπαιδευμένος «δολοφόνος» πια σκύλος να στρέψει την προσοχή του προς τον νεαρό. Κατόπιν επενέβη και το αφεντικό του «σωματοφύλακα» και ακολούθησε συμπλοκή.

Αμέσως ο κύριος (και ιδιοκτήτης του μεγαλόσωμου σκύλου) τράπηκε σε φυγή, με σκοπό να προφυλάξει, όπως αναφέρει ο ίδιος τον νεαρό από τον σκύλο του, και πήγε σπίτι. Κατόπιν κλήθηκε η αστυνομία, (μάλλον και από τις 2 πλευρές) στο σημείο, μαζί με κλιμάκιο του Δήμου για να μαζέψει το άψυχο κορμάκι της Φωφώς, και τον Ζωοφιλικό Σύλλογο για την καταγραφή του συμβάντος. Ακολούθησε κατάθεση των μαρτύρων και των εμπλεκομένων της υπόθεσης στην αστυνομία, και απ’ ότι μαθαίνουμε σήμερα κατατέθηκαν μηνύσεις και από τις 2 πλευρές.

Αυτή είναι πάνω κάτω η υπόθεση όπως την αναφέρουν και οι 2 πλευρές. Η ουσία όμως και τα ερωτήματα που εγείρει όλη η υπόθεση είναι διαφορετική.

Τέτοια συμβάντα έχουν ως αποτέλεσμα να αυξάνεται ο αριθμός αυτών που μισούν τα ζώα, βλέποντας αυτές τις σοκαριστικές εικόνες, νομίζοντας ότι υπάρχουν πολλά τέτοια επιθετικά ζώα και έτσι το φιλοζωικό κίνημα υποθάλπεται συνολικά. Από την άλλη πως ορίζεται ο φιλόζωος; Είναι αυτός που αγαπάει γενικά τα ζώα ή αυτός που αγαπάει ΜΟΝΟ τα ζώα που έχουν χαρτιά και είναι δηλωμένα; Ποια είναι επίσημη θέση του φιλοζωικού σωματείου «Ο ΑΡΓΟΣ» σχετικά με το συμβάν; Γιατί τηρεί σιγή ιχθύος; Ένας σκύλος με τέτοια εκπαίδευση, με τέτοια ένστικτα θεωρείται απλά οικόσιτος και δεσποζόμενος ή κανονικό φονικό όπλο; Μήπως χρειάζεται και ειδική άδεια κατοχής και ιδιοκτησίας ενός τέτοιου σκύλου; Μήπως ακόμη χρειάζεται να κυκλοφορεί με φίμωτρο λόγω της επικινδυνότητας του; Ο ιδιοκτήτης ενός τέτοιου ζώου φέρει καμιά ευθύνη γενικά; Πρέπει να τιμωρείται σε τέτοιες ή παρόμοιες περιπτώσεις; Ο σκύλος όταν λειτουργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο και προκαλέσει τραυματισμό ή θάνατο ενός άλλου ανθρώπου ή ζώου πρέπει να θανατώνεται; Τα αδέσποτα σκυλιά είναι σκυλιά ενός κατώτερου θεού τελικά;


Αυτά είναι τα ερωτήματα που μας έρχονται στο μυαλό μετά από ένα τέτοιο δυσάρεστο συμβάν. Ποιος θα μας προστατεύσει τελικά από τους εαυτούς μας και τα φιλοζωϊκά μας αισθήματα. Και μιλάμε για τους «Δήθεν» φιλόζωους. Όχι τους κανονικούς…

Τα συμπεράσματα δικά σας….


Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. η φωφω ηταν αγαπητη καλοβουλη και ποτε δεν επιτιθετο σε αλλα σκυλια η γατες παρα μονο οταν ηταν να προστατευσει αυτο που ετρωγε ηταν εμβολιασμενη και μαλιστα την εβλεπε πολυ περισσοτερε φορες ο κτηνιατρος καθως ο εν λόγω ιδιοκτητος σκυλος παντα την παρενοχλουσε και πολλες φορες την προλαβαινε πρωτου κρυφτει κατω απο αυτοκινητα και ετσι γλυτωνε γιατι αυτος λογω μεγεθους δεν μπορουσε να μπει...ετσι πολλες φορες μετα το μπουλινγ η καυμενη η φωφω εμεν και μια βδομαδα κατω απο αυτοκινητο χωρις να τρωει απ το φοβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. την 10 ιουλιου το 2015 δεχτηκε μπουλινγκ και τοτε βγηκε και η φωτογραφια κατω απ το αυτοκινητο στην αρχη της δημοσιευσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!