HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πολλές και σοβαρές οι καταγγελίες πολιτών για επιθέσεις αδέσποτων στην Κατερίνη - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!!!


Συνεδρίαση της πενταμελούς επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς πραγματοποιήθηκε εχθές το μεσημέρι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης, υπο την προεδρία της Αντιδημάρχου κας Πιπίτσας Μακρίδου.

Η συνεδρίαση, που διήρκησε λίγο περισσότερο από 1 ώρα, τα είχε όλα! Ένταση, συναίσθημα και αποχωρήσεις. Να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη συνεδρίαση παρών ήταν και ο πρόεδρος της φιλοζωικής «Άργος» κος Ηλίας Χρυσικός, ό οποίος από κοινού με τον κύριο Νικήτα Κανταρτζή (επίσης μέλος του συλλόγου, αλλά και μέλος της πενταμελούς επιτροπής) εξέφρασαν έντονα τα παράπονά τους και διαμαρτυρήθηκαν για τον τρόπο που ο Δήμος αντιμετωπίζει (ή απαξιώνει) τις προτάσεις του συλλόγου γενικά πάνω στο θέμα των αδέσποτων στην Κατερίνη.

Ακολούθησε έντονος διάλογος, ο οποίος κατέληξε με την αποχώρηση του κου Κανταρτζή σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Βέβαια αυτή δεν ήταν η μοναδική έντονη στιγμή της συνεδρίασης. Εντύπωση έκαναν οι καταγγελίες κατοίκων της Κατερίνης που μαστίζονται από το πρόβλημα των αδέσποτων, με κορυφαία εκείνη του κυρίου Τσακνάκη Βασίλειου, ο οποίος μάλιστα προσκόμισε και φωτογραφίες από τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη πριν από περίπου 6 χρόνια η ανήλικη κόρη του από αδέσποτο σκύλο. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, ο τραυματισμός ήταν πολύ σοβαρός, και κινδύνεψε (όπως ανέφερε και ο ίδιος σε μας) η ζωή του παιδιού του σ’ εκείνη την περίπτωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη της διάρκεια της συνεδρίασης, η Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της επιτροπής κυρία Μακρίδου ήταν απολύτως συνεργάσιμη, και δέχθηκε σχεδόν όλες τις προτάσεις για απομάκρυνση επικίνδυνων τετράποδων από κατοικημένες περιοχές, καταθέτοντας μάλιστα κατά διαστήματα και δικές της δυσάρεστες εμπειρίες γύρω απ’ το θέμα. Σε ερώτησή μας γιατί στο θέμα των αδέσποτων δεν δίνεται άμεση και αποτελεσματική λύση ώστε να μην το αντιμετωπίζουμε και ασχολούμαστε μ’ αυτό τόσο τακτικά, η κυρία Μακρίδου μας απάντηση ότι ο νομοθέτης έχει ουσιαστικά «δέσει» τα χέρια των Δήμων, μην αφήνοντάς τους περιθώρια για αποτελεσματικές λύσεις.

Η συνεδρίαση, μετά την αποχώρηση των διαμαρτυρόμενων, αλλά και των πολιτών, εξελίχθηκε και έληξε ομαλά. Το Kapa-News εξασφάλισε το βίντεο απ’ όλη αυτή την συνεδρίαση και θα σας το παρουσιάσει εντός ωρών.










Ρεπορτάζ: Πέτρος Σταθακόπουλος.-

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια