HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ελατοχώρι Πιερίας. Ο ιδανικός προορισμός για όλες της εποχές του χρόνου

Ελατοχώρι. Ο ιδανικός προορισμός για όλες της εποχές του χρόνου
Στα Πιέρια Όρη, στη σκιά του Ολύμπου, βρίσκεται το Ελατοχώρι, ένα όμορφο χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 850 μέτρων και αποτελεί έναν από τους ωραιότερους χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας, προσελκύοντας κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Η άγρια ορεινή ομορφιά, η υπέροχη θέα στον Όλυμπο, τα κατάφυτα δάση, η μοναδική γραφικότητα του οικισμού, και το χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου, καθιστούν την περιοχή ιδανική για χειμερινές αποδράσεις.

Το Ελατοχώρι αποτελείται από δύο οικισμούς. Τον παραδοσιακό οικισμό, Παλιό Ελατοχώρι και τον σημερινό οικισμό. Ο παραδοσιακός οικισμός καταστράφηκε όταν όλο το χωριό κάηκε από τους Γερμανούς στις 27 Γενάρη του 1944.

Με την έναρξη λετουργίας του Χιονοδρομικού κέντρου ο Παλαιός οικισμός γνώρισε ραγδαία αγροτουριστική ανάπτυξη , χωρίς ωστόσο να χάσει ούτε κατ ελάχιστο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα.

Περπατώντας κανείς στα στενά δρομάκια του οικισμού, μπορεί εύκολα να διακρίνει το μεράκι και το γούστο των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο Ελατοχώρι. Πετρόκτιστοι ξενώνες και ταβέρνες που σερβίρουν τοπικές σπεσιαλιτέ, σε αρμονία με την φύση που αγκαλιάζει τον οικισμό με οξιές , καστανιές και βελανιδιές συνθέτουν ένα μέρος μαγευτικό.

Δίπλα από τον παραδοσιακό οικισμό βρίσκεται ο σημερινός οικισμός του Ελατοχώρίου σε υψόμετρο 800 μέτρων. Tο γεγονός ότι συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα, μιας και απέχει ελάχιστα από τις υπέροχες παραλίες τη Πιερίας, έχουν συντελέσει στην μεγάλη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου, βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά των Πιερίων, 8 χλμ. από το Ελατοχώρι. Σε υψόμετρο 1450 μ. και με μία εκπληκτική θέα, αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας. .

Το Ελατοχώρι βρίσκεται σε 850μ. υψόμετρο στον Ορεινό όγκο των Πιερίων που κατοικούσαν οι Μούσες και κατά την παράδοση ονομαζόταν «Κοιλάδα του Παλατιού». Είκοσι οκτώ χιλιόμετρα δυτικά της Κατερίνης στις πλαγιές των Πιερίων Όρεων αγναντεύει νότια το βουνό των θεών, τον Όλυμπο, ανατολικά και βόρεια τον κάμπο της Πιερίας, έως τα καταγάλανα παράλια του Θερμαϊκού. Ανάμεσα στους Νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Κοζάνης. αποτελεί « όαση δροσιάς και ηρεμίας».

Χάριν της ιδιαίτερης θέσης του, ένα υπέροχο «Μπαλκόνι» προς τον Όλυμπο, αποτελεί Εναλλακτικό Ορεινό Τουριστικό Προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου. Σήμερα οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου και παράλληλα να επισκεφθούν τα ορεινά χωριά της Πιερίας, την πόλη της Κατερίνης, το Μουσείο του Δίου, τον Όλυμπο, τις παραλίες, το Λιτόχωρο, τον Παλιό Παντελεήμονα, τα Λείβηθρα κ.τ.λ. Αξίζει να τονίσουμε την υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών των καταλυμάτων αλλά και των κέντρων εστίασης της περιοχής όπου παρέχουν άριστη ελληνική φιλοξενία και υπέροχες γαστρονομικές απολαύσεις.
Καταρράκτης Σωτήρη Ρέμα







Άγιος Νικόλαος Ελατοχωρίου



Οικισμός Ελατοχωρίου


Καταρράκτης Σωτήρη Ρέμα




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια