HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ανοιχτά τα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα σήμερα Κυριακή 15/7/2018 – Τρελοί τζίροι – Κλάμα οι καταστηματάρχες - Ούτε μύγα να τους χ@σει δεν πάτησε…!!!

Λες και το μοναδικό πρόβλημα της χώρας και του Έλληνα (στην κατάσταση που μας έφεραν μέχρι σήμερα) είναι ότι δεν έχει χρόνο να βγει να κάνει τα ψώνια του… Όχι δηλαδή ότι του λείπουν τα χρήματα… Άλλωστε… «Λεφτά υπάρχουν»!!!

Δεν γνωρίζουμε ακριβώς, ποιος ή ποιοι «σοφοί» σκαρφίστηκαν αυτό το μέτρο με την δικαιολογία της ανάπτυξης και το έβαλαν ως απαράβατο όρο σ’ ένα απ’ τα πολλά μνημόνια που υπέγραψε (κακώς για εμάς) η χώρα, αλλά κατά την άποψή μας, δεν πρέπει να ήταν και πολύ «σοφός». Αλλιώς (αν ήταν δηλαδή όντως) δεν πρέπει να είχε την ανάπτυξη στο μυαλό του εκείνη την καταραμένη ώρα που το σκεφτόταν. Από την άλλη να πούμε ότι μπορεί να μην γνωρίζουμε τον υπαίτιο αυτού του μέτρου επακριβώς, αλλά μια ιδέα την έχουμε. Όπως κι εσείς φυσικά.

Αφού βλέπεις ρε φίλε (όποιος και να ‘σαι, όπως και να λέγεσαι), το μέτρο «δεν περπατάει». Εδώ και 3-4 χρόνια που το εφαρμόζεις, πάει απ’ το κακό στο χειρότερο. Και δεν φτάνει αυτό μόνο, μου βάζεις και μεσ’ το κατακαλόκαιρο (15 Ιουλίου – καταμεσής δηλ. του καλοκαιριού) και μάλιστα με το θερμόμετρο να «χτυπάει» 40άρια σχεδόν σε όλη τη χώρα, μια Κυριακή να μείνουν ανοικτά τα καταστήματα, για να προλάβουμε να ψωνίζουμε ότι δεν προλάβαμε τις άλλες ημέρες της εβδομάδας.

Ότι δηλαδή, εγώ ο καταναλωτής, δεν έχω άλλον νταλκά την Κυριακή το πρωί (ή το μεσημέρι) και με καύσωνα (θυμίζουμε 40άρι υπο σκιάν) η μοναδική μου έννοια είναι να ξεχυθώ στα καταστήματα και να ψωνίσω ότι μου λείπει. Αν και εμάς αυτό που κυρίως μας λείπει δεν μας το προσφέρουν τα καταστήματα, αλλά η ανύπαρκτη εργασία μας (ανεργία πραγματική της χώρας πάνω από 30% σήμερα). Όχι δηλαδή να πάρω την φαμίλια μου και να πάω να την αράξω σε καμιά παραλία μπας και ξεχαστώ λιγάκι από το καθημερινό μαρτύριο που ζω….

Και σαν ανέκδοτο δηλαδή να τολμήσεις να το πεις στην παρέα σου κάποια στιγμή, όχι μόνο δεν θα γελάσει κανείς, αλλά κινδυνεύεις να σε πλακώσουν και στο ξύλο για την βλακεία που θα τους πεις…

Πάρτε μια γεύση από τη σημερινή Κυριακή που εφαρμόστηκε για ακόμη μια φορά το «επιτυχημένο» αυτό μέτρο της κυβέρνησης:





































Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, εκτός από ελάχιστους ξεχασμένους κατοίκους της πόλης, και κάποιους γελασμένους επιχειρηματίες που πίστεψαν ότι σήμερα θα έκαναν τους τζίρους που δεν έκαναν όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, και άνοιξαν τα καταστήματά τους, οι μόνοι που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο κέντρο της πόλης ήταν οι συνήθεις ύποπτοι. Δηλαδή:

Α) Τα περιστέρια που προσπαθούσαν να δροσιστούν παίρνοντας το μεσημεριανό τους μπανάκι στα σιντριβάνια του κέντρου και,

Β) Τα αδέσποτα που ρέμβαζαν σε σκιές και απολάμβαναν την ησυχία της πόλης.

Κατά τα άλλα, το μέτρο του ανοίγματος των επιχειρήσεων τις Κυριακές θα έφερνε την ανάπτυξη… Όλα καλά ως εδώ. Εκείνο όμως που μας προβληματίζει πάνω απ’ όλα είναι το πόσο σανό ακόμη είμαστε (σαν λαός) έτοιμοι να μασουλήσουμε…

Αυτό μάλλον μένει στον χρόνο και στην νεοελληνική ιστορία που γράφεται αυτά τα χρόνια και μάλιστα με τα πιο μελανά χρώματα, να μας το αποδείξει. Μόνο που δυστυχώς, αυτή την ιστορία δεν θα προλάβουμε να την διαβάσουμε εμείς. Θα προλάβουν όμως να την μελετήσουν οι απόγονοί μας. Και ελπίζω, οι θυσίες που κάνουμε σήμερα εμείς λόγω της βλακείας που μας διακατέχει σαν λαός και σαν ράτσα, να γίνουν δίδαγμα προς αποφυγή για τους απογόνους μας, και επιτέλους να σωθεί αυτός ο τόπος…





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια