HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Απολαυστικές οι “Θεσμοφοριάζουσες” χθες στο αρχαίο θέατρο του Δίου


Δικαίωσαν τη φήμη που τις θέλει μία από τις καλύτερες παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού.  Οι “Θεσμοφοριάζουσες” του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου  μπήκαν αποφασισμένες χθες στο αρχαίο θέατρο του Δίου, όχι μόνο για να... τιμωρήσουν τον Ευριπίδη, κατά την υπόθεση της αριστοφανικής κωμωδίας αλλά και να χαρίσουν μία απολαυστική βραδιά στο κοινό, στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
Και το κατάφεραν από το πρώτο κιόλας λεπτό να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών μέσα από τους σπαρταριστούς διαλόγους που μπορεί να παρέμειναν πιστοί στο κείμενο του Αριστοφάνη (στη νέα μετάφραση του Παντελή Μπουκάλα) είχαν ωστόσο και μικρές αλλά καθοριστικές πινελιές που ακούμπησαν στα σύγχρονα συναισθήματα.

Με ηθοποιούς από τους πιο σπουδαίους της γενιάς τους στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, όπως ο Μάκης Παπαδημητρίου (Μνησίλοχος), ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (Ευριπίδης), ο Γιώργος Χρυσοστόμου (Αγάθωνας, Τοξότης), η Νάντια Κοντογιώργη (1η γυναίκα), η Μαρία Κατσανδρή (2η γυναίκα), η Άνδρη Θεοδότου (3η γυναίκα), η Ελένη Ουζουνίδου (Κηρύκαινα) και ο Γιώργος Παπαγεωργίου (Υπηρέτης Αγάθωνα, Κλεισθένης) το έργο καταφέρνει να απογειωθεί και ταυτόχρονα να απογειώσει μαζί του το κοινό, με όπλα το χιούμορ, την εξυπνάδα και φυσικά την υποκριτική δεινότητα των ηθοποιών.

Ξεχώρισαν ο Μάκης Παπαδημητρίου στον ρόλο του Μνησίλοχου και ο Γιώργος Χρυσοστόμου στον ρόλο του Αγάθωνα αλλά και του Τοξότη και φυσικά ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος που ως... ταραγμένος Ευριπίδης χάρισε απίστευτες ατάκες στο κοινό.

Από τον χορό ξεχώρισε η μπριόζα Άνδρη Θεοδότου στον ρόλο της Κρίτυλλας, η Μαρία Κατσανδρή στον ρόλο της  Φιλίστης από κοινού με την ταλαντούχα Νάντια Κοντογεώργη (Μίκα) αποδεικνύοντας, οι δύο τελευταίες, ότι οι φωνητικές δυνατότητες αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα και αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο έναν καλό ηθοποιό.

Δυνατό στοιχείο της παράστασης υπήρξε το ηχητικό περιβάλλον που διαμόρφωνε ολόκληρος ο θίασος  ακολουθώντας, ως ζωντανή ορχήστρα, το ρυθμό που έδιναν τα μουσικά όργανα επί σκηνής με τους μουσικούς Σοφία Κακουλίδου και Αναστάση Σαρακατσάνο.






Συντελεστές:
Μετάφραση: Παντελής Μπουκάλας
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Μουσική: Νίκος Κυπουργός
Ενδυματολόγος: Άγγελος Μέντης
Σκηνογράφος: Μαγδαληνή Αυγερινού
Χορογραφίες: Σεσίλ Μικρούτσικου
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Παντελής Δεντάκης
Μουσική διδασκαλία – Μουσικός: Αναστάσης Σαρακατσάνος
Η παράσταση αποτελεί μία συμπαραγωγή των Α. Μ. Τέχνη Χώρος – ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης – ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων – Ε.Φ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια