HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αδιέξοδο στη νέα συνάντηση στα Σκόπια για τη συμφωνία με την Ελλάδα


Σε αδιέξοδο κατέληξε και η σημερινή, νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια με αντικείμενο και το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για τη συμφωνία με την Ελλάδα, αλλά και το ερώτημα που θα τεθεί σε αυτό. Οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να βρεθούν λύσεις, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ΜΙΑ.
Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και οι ηγέτες των μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων συζητούσαν για τέσσερις περίπου ώρες πριν φτάσουν τελικά σε αδιέξοδο. Ο ηγέτης του DUI Αλί Αχμέτι δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι υπήρχαν διαφορές, οι οποίοι πρέπει να λυθούν προς όφελος της ΠΓΔΜ και για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από τη χθεσινή συνάντηση, που έγινε αργά το βράδυ στα Σκόπια, αποχώρησε ο πρόεδρος του VMRO DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Το δημοψήφισμα βρέθηκε στο επίκεντρο των επαφών, καθώς ο Ζάεφ ήθελε να προωθήσει τα ζητήματα της ημερομηνίας, του ερωτήματος αλλά και του χαρακτήρα του δημοψηφίσματος, αν δηλαδή θα είναι δεσμευτικό ή συμβουλευτικό.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Ζάεφ είπε πως πιθανή διατύπωση του ερωτήματος θα συνδέει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ με τη συμφωνία για την Ελλάδα και μάλιστα ως εξής: «Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ με την υποστήριξη της συμφωνίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας;».




Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια