HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


«Κανονικά θα ανοίξουν όλα τα σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία»


«Όλα τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά με όλο το προσωπικό», τόνισε μέσω ραδιοφωνικών του δηλώσεων ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, ο οποίος τόνισε επίσης ότι «από τις 12 Σεπτεμβρίου, τη δεύτερη ημέρα λειτουργίας τους, όλα τα δημοτικά και ειδικά σχολεία θα έχουν κανονικό πρόγραμμα, εξάωρο και ολοήμερο».
Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων και στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων, το οποίο «πήγε πολύ καλά και η ποιότητα των γευμάτων ήταν πολύ καλή. Υλοποιήθηκε σε 220 δημοτικά σχολεία της Κ. Μακεδονίας, περίπου 30.000 μαθητές είχαν το καθημερινό γεύμα τους στη Θεσσαλονίκη, στους νομούς Σερρών, Πιερίας και Ημαθίας».

Επισήμανε επίσης ότι «το πρόγραμμα επεκτείνεται και σε άλλα δημοτικά σχολεία. Σε αυτή τη φάση όμως, δεν περιλαμβάνονται σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας. Ο στόχος είναι μέχρι το 2020 περίπου 500.000 μαθητές, δηλαδή όλοι οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της χώρας, να έχουν καθημερινά το γεύμα τους. Σήμερα, ο αριθμός των μαθητών που λαμβάνουν καθημερινά σχολικό γεύμα είναι 150.000».

Μάλιστα, δεν αποκλείεται «μέσα στη χρονιά να επεκταθεί το πρόγραμμα και σε άλλα σχολεία και να περικλείονται και οι νομοί Πέλλας, Κιλκίς και Χαλκιδικής, όπου δεν διανέμονται σχολικά γεύματα».

Τέλος, ο κ. Ανανιάδης διευκρίνισε πως «το σχολικό γεύμα δεν είναι απλό κολατσιό, είναι κανονικό γεύμα ελεγμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και βασισμένο στη μεσογειακή διατροφή, κάθε ημέρα διαφορετικό και περιλαμβάνει κρέας, ψάρι, όσπρια. Όλα τα παιδιά τρώνε το ίδιο φαγητό, σε ένα κοινό τραπέζι» όπως είπε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια