HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αποκάλυψη του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών: Άγνωστα Ελικόπτερα παραδίδουν…

Σοβαρά ερωτήματα θέτει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την παράδοση όπλων και πυρομαχικών στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κοντά στα σύνορα του Αφγανιστάν με άλλα κράτη της Κεντρικής Ασίας.

Στην αποκάλυψη ότι η Ρωσία έχει καταγράψει άγνωστης προέλευσης ελικόπτερα να παραδίδουν όπλα σε δυνάμεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, καθώς και σε άλλες οργανώσεις στο Αφγανιστάν, προχώρησε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Την αποκάλυψη έκανε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Εφιστούμε και πάλι την προσοχή στις πτήσεις των άγνωστων ελικοπτέρων στο βόρειο Αφγανιστάν που παραδίδουν όπλα και πυρομαχικά σε αντάρτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, καθώς και σε μαχητές των Ταλιμπάν που συνεργάζονται με την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.

«Σύμφωνα με όσα αναφέρουν αφγανικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και κάτοικοι της περιοχής, τέτοιες πτήσεις έχουν καταγραφεί πρόσφατα στην επαρχία Σάρι-Πουλ», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου.

Η κ. Ζαχάροβα τόνισε επίσης ότι ούτε ο αφγανικός στρατός, ούτε οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ δεν εξετάζουν αυτές τις πτήσεις, συμπληρώνοντας ότι οι πτήσεις γίνονται κοντά στα σύνορα του Αφγανιστάν με χώρες της Κεντρικής Ασίας.

«Υπάρχει ένα ερώτημα: ποιος βρίσκεται πίσω από αυτές τις πτήσεις, ποιος προμηθεύει με όπλα τους τρομοκράτες και δημιουργεί τις βάσεις τους κοντά στα νότια σύνορα των χωρών που συμμετέχουν στην Κοινοπολιτεία των Ανεξάρτητων Χωρών (διεθνής οργανισμός των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών) και γιατί συμβαίνει αυτό μέσα στον αφγανικό εναέριο χώρο, ο οποίος ελέγχεται από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ;», σημείωσε η Μαρία Ζαχάροβα.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες εκ μέρους του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών γίνονται γνωστές λίγες μόνο ημέρες πριν την έναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για το Αφγανιστάν που θα γίνουν στη Μόσχα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια