HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Οι τροφές που μας ανεβάζουν τη λίμπιντο!

Η διάθεση για σεξ αποτελούσε ανέκαθεν ένα πολύπλοκο ζήτημα. Πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο, συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής υγείας και της κατάστασης της σχέσης.

Αν έχετε ποτέ αντιμετωπίσει την απουσία ενδιαφέροντος για σεξ, γνωρίζετε πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί λύση που να μην περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

Αυτός είναι ένας βασικός λόγος που οι επιστήμονες διερευνούν τις δυνατότητες αντιμετώπισης του προβλήματος με φυσικούς τρόπους, όπως μέσω της διατροφής.

Ο εντοπισμός ισχυρών δεσμών μεταξύ των τροφών και της λίμπιντο, έχει αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση.

Στην πραγματικότητα, η υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής είναι ο μόνος επιστημονικά αποδεδειγμένος τρόπος για να ενισχύσετε τη σεξουαλική σας διάθεση μέσω των τροφών, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Η έρευνα έχει συνδέσει τη μεσογειακή διατροφή με βελτιωμένη στυτική λειτουργία στους άνδρες και ισχυρότερη λίμπιντο στις γυναίκες - οφέλη που πιθανώς οφείλονται στη βελτίωση της συνολικής υγείας που επιτυγχάνεται μέσω του συγκεκριμένου διατροφικού μοντέλου.

Κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι ορισμένες τροφές έχουν πράγματι αφροδισιακές ιδιότητες.

Δείτε ποιες είναι:

Στρείδια: Είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, ο οποίος είναι απαραίτητος για την καλή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος των ανδρών. Η έρευνα έχει δείξει ότι τα στρείδια και άλλα μαλάκια περιέχουν αμινοξέα που ενισχύουν τη σεξουαλική λειτουργία και την τεστοστερόνη στους άνδρες.

Καυτερές πιπεριές: Η καψαϊκίνη, η ουσία που κάνει καυτερές τις πιπεριές, έχει συνδεθεί με βελτιωμένη αγγειακή υγεία και αυξημένη τεστοστερόνη στους άνδρες, που έμμεσα βελτιώνουν την επιθυμία και τη σεξουαλική λειτουργία. Η αισθητηριακή εμπειρία της κατανάλωσης καυτερής πιπεριάς, δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο ενεργοποιείται η απελευθέρωση χημικών που συνδέονται με την ευχαρίστηση, όπως οι ενδορφίνες, συμβάλλει επίσης στην τόνωση της διάθεσης για σεξ.

Σκόνη μάκα: Το μάκα μοιάζει με ραπάνι και καλλιεργείται ως λαχανικό ευρείας χρήσης στα υψίπεδα των Άνδεων, ιδιαίτερα στο Περού. Η αποξηραμένη ρίζα του μάκα θεωρείται αποτελεσματική στη θεραπεία σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δυσλειτουργιών. Οι ιδιότητές του αποδίδονται στην αργινίνη, η οποία έχει συνδεθεί με αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης, μιας ορμόνης που προάγει τη λίμπιντο τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Σολομός: Η βιταμίνη D έχει συνδεθεί με υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης και χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης - και τα δύο θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση της λίμπιντο. Παράλληλα, τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D προκαλούν μειωμένη επιθυμία και σεξουαλική ικανοποίηση, καθώς και λιγότερο ικανοποιητικούς οργασμούς στις γυναίκες. Ο άγριος σολομός αποτελεί μία από τις ελάχιστες διατροφικές πηγές βιταμίνης D. Είναι επίσης πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και άπαχη πρωτεΐνη.

Μαύρη τρούφα: Αυτό το δυσεύρετο και πανάκριβο είδος μανιταριού περιέχει μια θηλυκή φερομόνη που ονομάζεται ανδροστενόλη, την οποία κάποιες έρευνες έχουν συνδέσει με αυξημένη σεξουαλική επιθυμία στους άνδρες.

Τζίντζερ: Αρκετές μελέτες έχουν συνδέσει την πιπερόριζα με βελτιωμένη σεξουαλική λειτουργία και επιθυμία στους άνδρες. Το τζίντζερ ενεργοποιεί μια ομάδα ενζύμων που υποστηρίζουν τη σεξουαλική λειτουργία. Άλλες μελέτες συνδέουν το τζίντζερ με αυξημένη σεξουαλική διέγερση.

Καρπούζι: Το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο είναι πλούσιο σε φυτοθρεπτικά συστατικά, όπως το λυκοπένιο και η κιτρουλίνη, που χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία, με τρόπο ανάλογο με αυτό που το κάνουν φάρμακα όπως το βιάγκρα. Η χαλάρωση αυτή μπορεί να αυξήσει τη σεξουαλική επιθυμία τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Κορεατικό κόκκινο ginseng: Περιέχει χημικές ενώσεις με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Άλλες έρευνες έχουν συνδέσει την πρόσληψη κόκκινου ginseng με την αύξηση της σεξουαλικής διέγερσης στις γυναίκες στην εμμηνόπαυση.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια