HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Γιατί στις selfies η μύτη φαίνεται μεγαλύτερη;

Βγάλατε selfies στις διακοπές αλλά η μύτη σας φαίνεται πιο πλατιά και παχιά, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο;

Η λήψη selfie από απόσταση σχεδόν τριάντα εκατοστών από το πρόσωπό σας, αυξάνει το μέγεθος της μύτης σας σχεδόν κατά 30%, σύμφωνα με  έρευνα του περιοδικού JAMA Facial Plastic Surgery.

Η μελέτη του JAMA βασίστηκε σε στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασιακής Ασφάλειας και Υγείας για να υπολογίσει τις διαστάσεις του προσώπου ατόμων διαφορετικής φυλής και εθνικότητας στις ΗΠΑ.

Χρησιμοποιώντας μαθηματικά μοντέλα οι ερευνητές ανακάλυψαν πως οι φωτογραφίες που τραβιούνται από απόσταση περίπου 30 εκατοστών, «μεγαλώνουν» τη μύτη του ατόμου κατά 30% όσον αφορά τους άντρες και κατά 29% όσον αφορά τις γυναίκες.

Οι ερευνητές προειδοποιούν όσους επιθυμούν μια πλαστική επέμβαση να μην έχουν ως γνώμονα και οδηγό την εικόνα τους σε μια selfie φωτογραφία:«Οι ασθενείς, τα άτομα, ακόμη και η οικογένειά μου, πρέπει να γνωρίζουν πως εάν βγάζεις μια selfie, αυτό που βλέπεις ύστερα στην οθόνη δεν αντικατοπτρίζει 100% το πώς πραγματικά δείχνεις» δήλωσε στο CNNi ο Δρ. Boris Paskhover, πλαστικός προσώπου και επανορθωτικής χειρουργικής καθώς και επικεφαλής της έρευνας.

Το «φαινόμενο selfie» είναι ικανό να παρακινήσει πολλά άτομα στο να υποβληθούν σε κάποια πλαστική επέμβαση όπου θα ζητούν χαρακτηριστικά σαν αυτά που βλέπουν στις οθόνες τους. Σύμφωνα με φετινή δημοσκόπηση της Αμερικανικής Ακαδημίας Πλαστικής Χειρουργικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής, το 55% των χειρουργών έχει δηλώσει πως μεγάλο ποσοστό των ασθενών τους έχουν ζητήσει κάποια επέμβαση θέλοντας να βελτιωθεί η εμφάνισή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι όταν οι προσδοκίες του… ασθενούς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια