Λαχταριστή και αρωματική συνταγή
Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό πανσέτα
Για τη σάλτσα BBQ
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες
- ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού κοφτό, πιπέρι καυτερό, κόκκινο
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
- 4 κουτ. σούπας ξύδι κόκκινο
- 4 κουτ. σούπας σάλτσα Worcestershire
- 1 φλιτζάνι κέτσαπ
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 κουτ. γλυκού ταμπάσκο
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε αρχικά τη σάλτσα. Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά.
- Σιγοβράζετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 30 - 40 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
- Αν θέλετε η σάλτσα σας να γίνει πιο πηχτή, θα την αφήσετε λίγο περισσότερο στη φωτιά.
- Βάζετε την πανσέτα σε ένα ταψί, την περιχύνετε με τη σάλτσα BBQ, σκεπάζετε το ταψί καλά με μια μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο.
- Αφήνετε το κρέας να μαριναριστεί για 24 ώρες. Μετά δεν πετάτε τη μαρινάδα.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
- Ψήνετε την πανσέτα για περίπου 2 ώρες περιχύνοντάς τη ανά διαστήματα με τη μαρινάδα για να μην στεγνώσει.
- Κόβετε το κρέας σε φέτες, περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε αν θέλετε με ρύζι.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!