HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Στο μυαλό μιας νυμφομανούς- Γιατί δεν ικανοποιείται ποτέ;

Νυμφομανία είναι η  ψυχική ή και παθολογική κατάσταση μιας γυναίκας, κατά την οποία, θέλει συνέχεια να κάνει σεξ, δίχως να νοιάζεται για τίποτε άλλο. Δεν λατρεύει το σεξ, το αποζητά,σαν ναρκωτικό, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Διακατέχεται από μια αχαλίνωτη σεξουαλική δραστηριότητα, που δεν μπορεί να τιθασεύσει. Όλα ξεκινάνε από το μυαλό, τις επίμονες και έμμονες σκέψεις. Σκέφτεται συνέχεια τη συνουσία, το σεξ, και τις σεξουαλικές δραστηριότητες και διαρκώς θέλει να ανεβάσει την ένταση και τις επιδόσεις της στο κρεβάτι.

Σταδιακά μεταμορφώνεται και  δεν μπορεί να ελέγξει τις συμπεριφορές της. Κρύβει πίσω από αυτή την αναζήτηση  το ανεξέλεγκτο άγχος, την κατάθλιψη, τη χαμηλή αυτοεκτίμηση, τις  ενοχές και συναίσθημα ντροπής και που συχνά έχουν ως κατάληξη τις  απαγορευμένες ουσίες ή στον αλκοολισμό.
Διόλου τυχαίο, αφού από παθολογική άποψη, η νυμφομανία, λειτουργεί ακριβώς, όπως ο εθισμός στα ναρκωτικά. Η κατάσταση συνοψίζεται  λόγια της sex – therapist Mavis Humes Baird, από τη Νέα Υόρκη που εξηγεί: «Το σεξ επηρεάζει τη ζωή των εθισμένων με τον αυνανισμό, την πορνογραφία και με τις απίστευτα συχνές εναλλαγές ερωτικών συντρόφων, μέχρι που κάποια στιγμή γίνεται εμμονή και καταλαμβάνει το μυαλό τους και εκείνες τις ίδιες. Παρουσιάζουν λαιμαργία για σεξ, ανοχή στους ξυλοδαρμούς και τις ταπεινώσεις από τους ερωτικούς συντρόφους, χάσιμο ελέγχου, και τέλος καταναγκασμό»
Χαρακτηριστική περίπτωση
Πριν από έντεκα  χρόνια η περίπτωση της Heather Howland, συντάραξε είναι χαρακτηριστική.
Η Heather Howland σε παλιότερη φωτογραφία

Η Heather, ήταν μια υπέροχη μητέρα και μια αφοσιωμένη και ευτυχισμένη σύζυγος. Μια εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ ασχολιόταν με τον κήπο του σπιτιού τους, την έριξε σε κώμα. Οι γιατροί τόνισαν στον σύζυγο της ότι δύσκολα θα συνερχόταν και ότι εάν αυτό συνέβαινε, θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένος ότι η σύζυγος του μπορεί να μην ήταν η ίδια όπως παλιά.
“Οι εγκεφαλικές βλάβες” του είπαν, “είναι περίπλοκα πράγματα και μπορεί να επηρεάσουν την προσωπικότητα της”. Μόλις η Heather «ξύπνησε» μετά από κάποιες ημέρες, πραγματικά δεν ήταν ίδια. Τις επόμενες ημέρες ο σύζυγος της ανακάλυπτε καθημερινά, ότι είχε “μεταμορφωθεί” σε άλλη γυναίκα.
Η σεμνή και θρήσκα Heather που από τα 17 της είχε γνωρίσει έναν μόνο άνδρα, τον σύζυγό της, στα 34 της μεταμορφώθηκε. Μέσα σε 2 χρόνια έκανε σεξ με περισσότερους από 80 άνδρες…
Η λέξη που καταργήθηκε
Ο όρος «νυμφομανής» μπήκε στα ευρωπαϊκά λεξικά μετά το 1800. Οι γιατροί της εποχής ειδικεύονταν  στο θέμα της «ερωτικής τρέλας» των υστερικών, οπως χαρακτηρίζονταν γυναικών. Για να «θεραπεύσουν» την τρέλα της εμμονής με το σεξ, οι χειρούργοι του τέλους του 19ου αιώνα προχωρούσαν σε «εκτομή ωοθηκών»..
Στις Ηνωμένες Πολιτείες η λέξη «νυμφομανής» έχει αντικατασταθεί από το 2013 με το «διαταραχές υπερ-σεξουαλικότητας».
Σύμφωνα με τα κριτήρια της Dsm, ένα άτομο μπορεί να θεωρηθεί ότι πάσχει από «διαταραχές υπερ-σεξουαλικότητας» όταν περνάει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του σε σεξουαλικές δραστηριότητες, αφού το σεξ κρίνεται ως ανακούφιση από συμπτώματα κατάθλιψης, άγχους ή στρες.
Η νυμφομανία είναι πολλές φορές επικίνδυνη για την υγεία της γυναίκας αφού, οπως  αναφέρουν οι ειδικοί, εξ αιτίας του παροξυσμού της δεν λαμβάνει καμία προφύλαξη με αποτέλεσμα να εκτίθεται και να φέρει σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια