Θρεπτική και εύκολη συνταγή
Υλικά για 4 άτομα
- φακές χονδρές
- 1 κρεμμύδι κομμένο
- 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 δαφνόφυλλα
- λίγο ελαιόλαδο
- 2 κύβους ζωμό κότας ή αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζετε τις φακές σε μέτρια φωτιά με νερό που μόλις να τις σκεπάζει και λίγο χυμό λεμονιού και τις αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά.
- Σουρώνετε, προσθέτετε το κρεμμύδι, το καρότο, τα δαφνόφυλλα, λίγο ελαιόλαδο, τους κύβους και αρκετό νερό (όχι απλά να τις καλύψετε αλλά λίγο περισσότερο).
- Ψήνετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!