Εύκολο και γρήγορο πιάτο για το μεσημεριανό
Υλικά για 4 άτομα
- 500 γρ. έτοιμα ραβιόλια
- 4-5 μαλακές κι ώριμες ντομάτες, πολτοποιημένες
- 1 κ.σ. αποξηραμένο βασιλικό
- 1 κ.γλ. ζάχαρη (αν οι ντομάτες δεν είναι της εποχής)
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- τριμμένο τυρί για γαρνιτούρα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε τα ραβιόλια σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής και τα σουρώνετε.
- Παράλληλα ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας βράζοντας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τις ντομάτες που έχετε πολτοποιήσει μέχρι να πιούν τα υγρά τους για 10-15’ περίπου.
- Στο τέλος προσθέτετε τη ζάχαρη, το βασιλικό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και δοκιμάζετε την γεύση.
- Σε μία πιατέλα σερβιρίσματος τοποθετείτε τα ραβιόλια, προσθέτετε την σάλτσα ντομάτας και τα σερβίρετε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!