HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κινέζοι τουρίστες... προσγειώθηκαν στον Όλυμπο

Σε όλη την Ευρώπη οι Αθλητές που ασχολούνται με το Παραπέντε ανέρχονται κοντά στο ένα εκατομμύριο ενώ τόσο υπολογίζονται και οι Ασιάτες που ασχολούνται με αυτό το άθλημα

Δεκάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο και κυρίως από το Χονγκ Κονγκ βρίσκονται τις τελευταίες μέρες στον Όλυμπο κάνοντας διακοπές και συνδυάζοντας το αγαπημένο τους άθλημα που δεν είναι άλλο από το Παραπέντε .

Το μυθικό βουνό του Ολύμπου αποτελεί το καλύτερο ίσως πεδίο για αυτού του είδους τον εναλλακτικό τουρισμό λόγω της μορφολογίας και των κλιματολογικών συνθηκών που δημιουργούν τα κατάλληλα θερμικά αέρια ρεύματα . Τα σημεία απογείωσης των αθλητών βρίσκονται στα Καλύβια Ολύμπου , στην Καρύα και την Καλλιπέυκη

Η συγκεκριμένη περιοχή θα μπορούσε να παραλληλιστεί με την αντίστοιχο της Χαβάης για τους σερφερ και έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό ως το καλύτερο πεδίο για Παραπέντε στον Κόσμο . Για το 2018 οι αθλητές που θα επισκεφτούν την περιοχή για το Παραπέντε θα ξεπεράσουν τα 5.000 άτομα . Σε όλη την Ευρώπη οι Αθλητές που ασχολούνται με το Παραπέντε ανέρχονται κοντά στο ένα εκατομμύριο ενώ τόσο υπολογίζονται και οι Ασιάτες που ασχολούνται με αυτό το άθλημα.



Τους τουρίστες υποδέχτηκε ο π. Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Παιδής ο οποίος δήλωσε.

"Συνεχίζουμε τις προσπάθειες ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Ολύμπου .Οι δυνατότητες που έχει το μυθικό βουνό του Ολύμπου είναι τεράστιες . Ο αθλητικός τουρισμός είναι μόνο ένα κομμάτι του . Σαν Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον αθλητικό τουρισμό μέσα από δεκάδες διοργανώσεις που έχουμε κάνει ., το ίδιο κάνουμε και όσον αφορά το Παραπέντε βελτιώνοντας αρχικά τις υποδομές που χρειάζονται αθλητές τόσο για την πρόσβαση όσο και τα σημεία απογείωσης και προσγείωσης. Μέχρι τώρα στην περιοχή είχαμε κυρίως Γερμανούς ει ναι σημαντικό να ανοίξει και η αγορά της Ασίας καθώς αυτό θα μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον. Θέλουμε να έχουμε τουρισμό 365 μέρες το χρόνο και ο αθλητικός τουρισμός μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά σε αυτό " τόνισε ο κ. Θανάσης Παιδής.

Ο Στέλιος Μακροβασίλης Εκπαιδευτής Παραπέντε και ιδιόκτητης του γραφείου Olympic Wings που ασχολείται με τον εναλλακτικό τουρισμό τόνισε.

"Όταν ξεκινήσαμε να δραστηριοποιούμαστε στην περιοχή κανείς από τους ντόπιους δεν πίστευε την εξέλιξη που θα είχαμε. Η περιοχή είναι πανέμορφη και μοναδική. Φέρνουμε χιλιάδες τουρίστες από το εξωτερικό και έχουμε δημιουργήσει αρκετές θέσεις εργασίας. Αυτή τη στιγμή ο Όλυμπος μπορεί να γίνει το Παγκόσμιο κέντρο για το Παραπέντε κάτι που θα αλλάξει τελείως την περιοχή . Το Παραπέντε είναι ακριβό σπορ αφού ο εξοπλισμός κάνει από 5.000 έως 10.000 και οι τουρίστες που ασχολούνται και έρχονται στην περιοχή ανήκουν στις υψηλά εισοδηματικές κατηγορίες κάτι που σημαίνει ότι είναι τουρίστες που μπορούν να ξοδέψουν . Οι περισσότεροι είναι εργοστασιάρχες , επιχειρηματίες , σύμβουλοι και στελέχη επιχειρήσεων . Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι υποδομές και κυρίως όσον αφορά τα καταλύματα . Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Θανάση Παιδή.



Ο κ. Θανάσης Παιδής είναι συνεχώς κοντά μας και μας προσφέρει μεγάλη βοήθεια σε ότι χρειαστούμε ενώ σχεδιάζουμε και κάποιες σημαντικές δράσεις για το 2019 σε συνεργασία με Περιφέρεια Θεσσαλίας που θα έχουν Παγκόσμιο αντίκτυπο . Οι Κινέζοι που βρίσκονται στην Περιοχή έμειναν κατενθουσιασμένοι και όλοι δήλωσαν ότι θα επισκεφτούν ξανά την περιοχή φέρνοντας ακόμη περισσότερο κόσμο" .



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια