HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αυξήθηκαν οι ληστείες στον δρόμο και οι δολοφονίες

Μείωση της εγκληματικότητας και αύξηση των μεταναστευτικών ροών δείχνουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για το πρώτο εξάμηνο του 2018. Οι ληστείες και οι κλοπές σε σπίτια και καταστήματα περιορίστηκαν σημαντικά όπως και οι επιθέσεις σε σούπερ μαρκετ και τράπεζες. Ελαφρώς αυξημένες ήταν οι δολοφονίες καθώς τους πρώτους έξι μήνες του 2018 διαπράχθηκαν συνολικά 47 σε σχέση με τις 42 που ήταν πέρσι.

Αυξητική είναι η τάση στις επιθέσεις με στόχους πολίτες σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς σημειώθηκαν 378 περισσότερες κλοπές. Το ίδιο ισχύει για τις διαρρήξεις αυτοκινήτων που αυξήθηκαν φέτος κατά 631, στοιχείο που πορβληματίζει τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., διότι συχνά τα αυτοκίνητα χρησιμοποιούνται σε εγκληματικές ενέργειες στη συνέχεια.

Σε σχέση με τα στοιχεία για την παράνομη μετανάστευση καταγράφεται μεγάλη αύξηση στις συλλήψεις ατόμων για παράνομη είσοδο και παράνομη παραμονή στη χώρα. Από τις αστυνομικές και λιμενικές αρχές συνελήφθησαν φέτος 42.416 αλλοδαποί έναντι 24.984 πέρσι. Περισσότερες ήταν και οι συλλήψεις διακινητών που ανήλθαν στις 7113, ενώ πέρσι ήταν 9438.


Πηγή: Έθνος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια