Κλασικό και υγιεινό πιάτο
Υλικά για 4 άτομα
- ½ κιλό αρακάς
- 2-3 πατάτες μέτριες
- 2 καρότα
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3/4 φλιτζ. χυμός ντομάτας
- αρκετός άνηθος
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Αρχικά, καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες μικρού μεγέθους.
- Καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβετε σε ροδελίτσες.
- Σε κατσαρόλα, ρίχνετε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε.
- Προσθέτετε τα καρότα και τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Ανακατεύετε και τα αφήνετε και αυτά να σοταριστούν.
- Κατόπιν προσθέτετε τον αρακά, τον σοτάρετε για λίγο και περιχύνετε με τον χυμό ντομάτας, τον άνηθο και αλατοπίπερο.
- Ρίχνετε λίγη ζάχαρη και ζεστό νερό, ίσα να σκεπάσει τον αρακά.
- Αφήνετε να βράσει σε σιγανή φωτιά, έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά και μείνει το φαγητό με το λαδάκι του.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!