HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ρήγας για Σκόπια: “Δεν ξεπουλήσαμε εμείς την πατρίδα,όπως άλλοι έχουν κάνει” (video)

Ο ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτης Ρήγας μιλά στο Militaire.gr για όλα ,ξεκινώντας από το μεγάλο πρόβλημα του προσφυγικού, στο οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εμπλακεί.

“Το ΥΕΘΑ ανέλαβε ένα βαρύ φορτίο και τα κατάφερε”, λέει ο ΑΝΥΕΘΑ, ο οποίος συνδέει το προσφυγικό με την βασική αποστολή των ΕΔ, την ασφάλεια της χώρας.

Μιλά για το προσωπικό των ΕΔ και εξηγεί γιατί επιμένει να μιλά για την κοινωνική διάσταση της αποστολής τους. “Είναι συμπληρωματική αυτή η προσφορά, αλλά την απολαμβάνει όλη η ελληνική κοινωνία”, λέει.

Απαντά στα πολλά ερωτήματα που υπάρχουν για τις ΜΚΟ. “Υπάρχουν προφανώς κάποιες που δεν κάνουν όπως πρέπει τη δουλειά τους”, επισημαίνει.

Δίνει ξεκάθαρη απάντηση σ΄ όσα είπε ο Μ.Κωσταράκος: “Ήταν απαράδεκτο αυτό που έκανε, λειτουργώντας με όρους πολιτικούς και χωρίς να ΄χει γνώση…Ας ασχολούνται με τις αρμοδιόιτητές τους…”

Πόσο έχει πραγματικά βοηθηθεί η Ελλάδα από τους εταίρους της στην προσφυγική κρίση; “Αισθανθήκαμε πολλές φορές μόνοι…”

“Τα κλειστά σύνορα με βρίσκουν αντίθετο”, λέει προσθέτοντας ότι “δεν πρόκειται να αφήσουμε γυναίκες και παιδιά στη θάλασσα…Στην Ελλάδα η ακροδεξιά με τη στάση μας δεν έχει επιρροή…Αντιθέτως σε χώρες που έχουν άλλες πολιτικές η ακροδεξιά ανεβαίνει”, λέει ο ΑΝΥΕΘΑ.

Ανακοινώνει ότι ιατροί των ΕΔ θα βρίσκονται από τη Δευτέρα σε καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών, προσωρινά όπως εξηγεί.

Μιλά για τα αναδρομικά των στρατιωτικών προσδιορίζοντας την έναρξη της καταβολής τους μέχρι το τέλος του χρόνου.

Υποστηρίζει ότι στον χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές θέλει να κάνει παρεμβάσεις στην αμυντική βιομηχανία και να μην διαχειριστεί απλά την κρίση.

Τα Σκόπια, η συμφωνία των Πρεσπών , η σχέση με τον Πάνο Καμμένο και οι εκλογές είναι τα θέματα που κλείνουν τη συνένετυξη του ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτη Ρήγα.

“Δεν ξεπουλήσαμε εμείς τη πατρίδα. Άλλοι το ΄χουν κάνει. Άλλοι ευθύνονται για τραγωδίες και ιστορικά… Ο δικός μας χώρος ήταν πάντα πατριωτικός”, λέει για τη συμφωνία των Πρεσπών επισημαίνοντας ότι καταλαβαίνει και σέβεται τις διαφωνίες και τις ευαισθησίες. “Από τη συμφωνία μόνο να κερδίσουμε έχουμε”, λέει.

“Είμαι βαθιά πατριώτης…Άλλο πράγμα ο πατριωτισμός, η υπεράσπιση της πατρίδας σου κι άλλο εθνικισμός που οδήγησε στα αποτελέσματα της Μικρασιατικής Καταστροφής και της Κύπρου”,υποστηρίζει.

Χαρακτηρίζει έντιμη την συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο και από τις δύο πλευρές.

“Δεν έχουμε δικομματισμό σήμερα. Έχουμε δύο διαφορετικές ιδεολογικές αντιλήψεις”, είναι η άποψή του για την πολιτική αντιπαράθεση…


Πηγή:militaire



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια