HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


6 σημάδια που προδίδουν ότι το σώμα χρειάζεται φροντίδα

Υπάρχουν χιλιάδες προϊόντα ομορφιάς που με λίγη  χρυσόσκονη σας κάνουν να  δείχνετε λουσμένη με λάμψη.

Η πραγματική ομορφιά, ακτινοβολεί όμως μόνο από την καλή υγεία. Το ξεκούραστο δέρμα, το καθαρό στόμα, τα στιλπνά μαλλιά.

Το σώμα μας δείχνει τι χρειάζεται κάθε στιγμή:

Αν έχεις: Ξηρό, σκασμένο δέρμα
Μπορεί να σημαίνει: Έλλειψη ω3 λιπαρών.

Τα ω3 λιπαρά οξέα βοηθούν να διατηρεί το δέρμα σου την υγιή του όψη καθώς προστατεύουν την ανάπτυξη φλεγμονών στο ξηρό δέρμα. Αν έχεις ανεπάρκεια, μπορεί να νιώθεις φαγούρα και να σκάει το δέρμα σου. Κατανάλωνε τροφές πλούσιες σε ω3 λιπαρά, όπως καρύδια, λιναρόσπορο και ψάρι του κρύου νερού. Μπορείς ίσως να πάρεις ένα συμπλήρωμα με ιχθυέλαιο.

Αν έχεις: Επίμονη ακμή
Mπορεί να σημαίνει: Ορμονική ανισορροπία.

Οι εξάρσεις ακμής δεν είναι μόνο για εφήβους. Η ακμή μπορεί να εμφανιστεί ξανά στην περίοδο κοντά στην εμμηνόπαυση.Πέφτουν τα επίπεδα των οιστρογόνων και της προγεστερόνης, η ορμονική σου ισορροπία μπορεί να χαλάσει υπέρ της τεστοστερόνης, η οποία πυροδοτεί την παραγωγή λιπαρότητας που φράσσει τους πόρους.

Αν έχεις: Αραίωση στα μαλλιά σου
Μπορεί να σημαίνει: Υποθυρεοειδισμό.Όταν ο θυρεοειδής αδένας υπολειτουργεί, πολλοί θύλακες τριχών μπαίνουν σε κατάσταση παύσης λειτουργίας.

Οι συνθετικές ορμόνες και άλλες θεραπείες μπορεί να βοηθήσουν. Άλλος πιθανός ένοχος: χαμηλά οιστρογόνα. Για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση, μια πολυβιταμίνη με σύμπλεγμα Β και κολλαγόνο μπορεί να βοηθήσει τα αδύναμα μαλλιά.

Αν έχεις: Πυκνή και σκούρα τριχοφυΐα στο πρόσωπο ή στο σώμα
Μπορεί να σημαίνει: Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

Συνήθως εμφανίζεται στα σημεία όπου έχουν τριχοφυΐα οι άντρες (όπως στα μάγουλα, το πιγούνι, το στήθος και την πλάτη) και θεωρείται  συνηθισμένο σύμπτωμα της ενδοκρινολογικής διαταραχής του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών που μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες για υπογονιμότητα και διαβήτη.

Αν έχεις: Ένα νύχι που σπάει εύκολα
Μπορεί να σημαίνει: Μύκητες.

Όταν εισέρχεται στο νύχι ένα παράσιτο, μπορεί το νύχι να αρχίσει να χωρίζεται ή να σπάει στης άκρες. Αυτή η περίπτωση μπορεί να χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή. Μπορεί επίσης να βοηθήσει εάν μειώσεις την έκθεση στην υγρασία φορώντας γάντια όταν πλένεις τα πιάτα ή αν αλλάζεις κάλτσες μετά την προπόνηση.

Αν είναι εύθραυστα τα νύχια και στα δύο χέρια σου, ίσως να φταίει ο υπερβολικός ζήλος στο πλύσιμο των χεριών σου και ένα απλό συμπλήρωμα διατροφής μπορεί να κάνει δουλειά. Βιταμίνες που περιέχουν κερατίνη συγκεκριμένα ενισχύουν τη δύναμη των νυχιών, σύμφωνα με μελέτη του 2014.

Αν έχεις: Ένα κόκκινο «μπάλωμα» δέρματος που ξεφλουδίζει.
Μπορεί να σημαίνει: Ψωρίαση.

Αυτό το εξάνθημα δεν είναι μόνο ένα δερματικό πρόβλημα. Η ψωρίαση είναι μια αυτοάνοση διαταραχή που μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε ηλικία και σχετίζεται με φλεγμονές στο σώμα (οι ειδικοί δεν είναι βέβαιοι αν είναι η ψωρίαση που προκαλεί φλεγμονές ή το αντίθετο).



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια