HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Άγκυρα: Η Ελλάδα έχει βάλει αυθαίρετα δικές της γραμμές στη Μεσόγειο


Στο θέμα της «παρενόχλησης» του πλοίου Barbaros από ελληνική φρεγάτα, ενώ κινείτο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Ντιγιάρμπακιρ.
Ερωτηθείς πως αξιολογεί την κατάσταση γύρω από αυτήν την υπόθεση, ο Ερντογάν απάντησε: «Λαμβάνουμε μέτρα σε τέτοιες περιπτώσεις. Αναλαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα. Το υπουργείο Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο [Εθνικής Άμυνας] παρακολουθούν τέτοια θέματα».

Ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το Haberturk, ανέφερε πως ενημερώθηκε από τον υπουργό Άμυνας Χουλούσι Ακάρ στο αεροπλάνο για την υπόθεση, και στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον Ακάρ, ο οποίος υποστήριξε πως το πρόβλημα είναι ότι «η Ελλάδα έχει θέσει κάποιες υποθετικές γραμμές από μόνη της, και δρα σύμφωνα με αυτές».

Ο ίδιος ανέφερε ότι σύμφωνα με τις γραμμές που έχει οριοθετήσει η Ελλάδα, οποιαδήποτε κίνηση είναι παραβίαση, και τόνισε πως η Τουρκία δεν αποδέχεται αυτές τις γραμμές για την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Όσο για το περιστατικό με το πλοίο Barbaros, ανέφερε: «Περίπου στις 05:00 [την Πέμπτη] ένα ελληνικό πλοίο από τον Λίβανο επιχείρησε να επέμβει με διαταγή που έλαβε. Όμως πρώτοι εμείς είχαμε στείλει φρεγάτα για να βρίσκεται δίπλα στο Barbaros. H επιχείρηση του ελληνικού πλοίου με την επέμβαση της φρεγάτας απέτυχε. Συνεχίζουμε κανονικά τις δραστηριότητές μας εκεί».







Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια