HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Εκδήλωση Τέχνης και Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Ομάδας της Εστίας Πιερίδων Μουσών

Στις 13 Οκτωβρίου διεξήχθη στην κατάμεστη αίθουσα της Αστικής Σχολής Κατερίνης και ολοκληρώθηκε με επιτυχία, μια αξιόλογη εορταστική εκδήλωση Τέχνης και Φιλοσοφίας που διοργάνωσε η Φιλοσοφική Ομάδα της Εστίας Πιερίδων Μουσών, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας.

Οι Πιεριείς εικαστικοί χρησιμοποίησαν τα πινέλα τους, δίνοντας μορφή στον κόσμο της ψυχής, απεικονίζοντας το άυλο, το αόρατο.

Η εκδήλωση υπό τον τίτλο ‘Τα χρώματα της ψυχής’ έλαβε χώρα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Φιλοσοφικής Ομάδος της Εστίας Πιερίδων Μουσών ‘Αφυπνιστική Τέχνη και Φιλοσοφία’. Εισηγήθηκαν ο κυρίες Λίνα Γιαμούζη και Γιώτα Παπαδοπούλου. Καλεσμένοι της εκδήλωσης ο κ. Κωνσταντίνος Παλιάν, πρόεδρος του ΣΚΕΤΒΕ, ο κος Κωνσταντίνος Φυτόπουλος, ψυχίατρος ,ψυχοθεραπευτής, ομοιοπαθητικός ιατρός και ο κος Χριστόφορος Φορίδης, μέλος του ΣΚΕΤΒΕ, τραγουδοποιός. Τον συντονισμό ανέλαβε ο κος Θάνος Κόσυβας. Η εκδήλωση διανθίστηκε μουσικά από την Κατερίνα Ελενίδου στο πιάνο, Κωνσταντίνα Αδερφοπούλου στο κλαρινέτο και Άννα Κελερμένου στη φωνή. Φωτογραφικό υλικό από τον Παναγιώτη Φτάρα.

Ο αγώνας για την επιβίωση της καθημερινότητας, μας εμποδίζει να βιώσουμε την ανώτερη ύπαρξή μας, να νοιώσουμε την πνευματική μας διάσταση και σύνδεσή μας με το Θείο. Η τέχνη προκαλεί τον άνθρωπο να συλλάβει το ‘Είναι’ του, την ύπαρξή του, ν’ αναζητήσει τον μεταφυσικό πυρήνα της ζωής του, τη μεταφυσική του καταγωγή και καταβολή,  προσπερνώντας  τον εαυτό του.

Η Φιλοσοφική Ομάδα της Εστίας Πιερίδων Μουσών προσβλέπει να συνεχίσει τούτες τις φωτεινές δράσεις, προσεγγίζοντας φιλοσοφικά την ανθρώπινη ψυχή που είναι κατ’ ουσίαν η πηγή της ζωής μας.

Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, που συμμετείχαν ενεργά, παρευρέθησαν και τίμησαν  την εκδήλωση.

Φιλοσοφική Ομάδα της Εστίας Πιερίδων Μουσών











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια