HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ρολό κιμά με μανιτάρια και καρότο

Χορταστικό πιάτο για το μεσημεριανό σας

Υλικά για 4 άτομα

  • 700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 200 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 1 μεγάλο πολτοποιημένο κρεμμύδι ξερό
  • 1 αβγό
  • 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι
  • 1/2 ποτήρι τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουταλάκι γλυκού ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Για τη γέμιση

  • 300 γρ. μανιτάρια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο κομμένο κυβάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • δυόσμο
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 100 γρ τριμμένο κασέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα βαθύ μπολ βάζετε αρχικά όλα τα υλικά για το ρολό κιμά και τα ζυμώνετε καλά.
Για τη γέμιση

  1. Σε ένα τηγάνι βάζετε τις δυο κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια, το σκόρδο, τις πιπεριές και το καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Έπειτα προσθέτετε τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι κι αφήνετε να κρυώσει.
  3. Απλώνετε σε μια επιφάνεια τον κιμά που ζυμώσατε κι από πάνω προσθέτετε τη γέμιση, το τριμμένο κασέρι και το τυλίγετε προσεχτικά σε ρολό.
  4. Βάζετε σε ένα ταψί 1 ποτήρι νερό, 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και το ρολό. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.
  5. Το γυρνάτε και από την άλλη πλευρά και ψήνετε για άλλα 30 λεπτά, για να ροδοκοκκινίσει.
  6. Αν το νερό τελειώνει την ώρα του ψησίματος προσθέτετε λίγο ακόμη.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια