HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ο Γιώργος ο Νταντάμης δεν θέλει μαζί του μόνο τον Τζαμακλή, τη Σκούφα και τον Καστόρη, σημερινούς βουλευτές του Σύριζα, αλλά και τον Σάκη Γκούνα, μέλος του Σύριζα και πιθανό βουλευτή την επόμενη φορά


Καλώς τα παιδιά τα ζουμπουρλούδικα (που έλεγε ο Κωσταντίνου σε μια παλιά ελληνική ταινία)! Το Σάββατο που μας πέρασε ο Γιώργος ο Νταντάμης έβγαλε ένα δελτίο τύπου, καταγγέλλοντας μία δημοσκόπηση. Έγραφε λοιπόν σ’ εκείνο το δελτίο, ότι εκεί τηλεφωνούσαν και έλεγαν κάτι απαράδεκτα πράγματα, ότι είναι υποψήφιος με τη στήριξη του Σύριζα. Και αυτό τον πλήγωσε!

Το δε επιχείρημά του ήταν άπαιχτο! Έγραψε: «Αφού δεν έβγαλε ανακοίνωση ο Τσίπρας, γιατί λέτε ότι έχω το χρίσμα του Σύριζα;» Εννοείται πως στο θέμα παρενέβη και ο αυστηρά ουδέτερος και έγκριτος δημοσιογράφος Ανδρέας Γαλανός, που έγραψε ένα κείμενο μερικών χιλιάδων λέξεων για να επιχειρηματολογήσει επί του ζητήματος.

Λοιπόν, αγαπημένε μου Γιώργο, φίλε μου καλέ κα δερβίση μου.  Άκου λοιπόν πως έχουν τα πράγματα… Έχεις δίκιο, ο Τσίπρας ο ίδιος δεν ασχολήθηκε μαζί σου. Θα ήταν και παράλογο εδώ που τα λέμε... Ασχολήθηκαν όμως οι άνθρωποι του τόπου. Ο Χάρης ο Τζαμακλής, για παράδειγμα, έβγαλε ανακοίνωση, με κατήγγειλε προσωπικά και είπε:

1. Στηρίζει Νταντάμη.

2. Η νομαρχιακή του Σύριζα συνεδρίασε και αποφάσισε να δώσει στήριξη πάλι στον Νταντάμη.

Τυχαίο; Δεν νομίζω… Έχουμε και λέμε τώρα. Ο Τζαμακλής στηρίζει Νταντάμη. Η νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, επίσης. Η Σκούφα στηρίζει Νταντάμη. Ο Καστόρης μια από τα ίδια. Επίσης, επώνυμα στελέχη του Σύριζα είναι υποψήφιοι με τον Νταντάμη. Αλλά εμείς δεν πρέπει να το λέμε; Ούτε οι δημοσκόποι ούτε οι γράφοντες γενικώς; Γιατί; Γιατί δεν βολεύει τον Γιώργο!

Δηλαδή ο Γιώργος θέλει να έχει μαζί του τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να είναι και λίγο μυστικό, να μην βγαίνει προς τα έξω! Και αν κάποιος βγει και το πει δυνατά, να οι ανακοινώσεις, να οι χαρακτηρισμοί από προσκείμενούς του δημοσιογράφους κλπ. (Όχι πως μασάμε. Λέμε την αλήθεια και όταν λέει κανείς την αλήθεια όπως ξέρετε, δεν έχει να φοβηθεί ΤΙΠΟΤΑ).

Αφού λοιπόν ο Γιώργος κατήγγειλε το Σάββατο όσους λένε την αλήθεια, ότι έχει μαζί του τον ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια τη Δευτέρα πρωτοτύπησε: Απέδειξε σε όλους ότι δεν ισχύει πως έχει μαζί του τον ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα του... μέλους του ΣΥΡΙΖΑ, του κυρίου Σάκη Γκούνα δηλαδή!

Ο Σάκης είναι αγαπητός και λατρεμένος, δυνατό χαρτί (κόζι στην λαϊκιστή), που πάει για πρωτιά στον συνδυασμό ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Κάποιοι μάλιστα λένε ότι θα μπορούσε να είναι και ο ίδιος υποψήφιος δήμαρχος. Παράλληλα είναι επίσημο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Άκουσα μάλιστα ότι έκανε αίτηση και την προηγούμενη φορά. Με βάση την εικόνα στην κοινωνία, ο Σάκης μπορεί άνετα να είναι πρώτος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και να εκλεγεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επομένως, ο Γιώργος δεν φροντίζει να έχει μαζί του μόνο τους σημερινούς βουλευτές του Σύριζα, αλλά και τον επόμενο! Άπαιχτος ο κύριος Γιώργος! Πολλά βήματα μπροστά από τους υπόλοιπους, και του βγάζω το καπέλο δηλαδή!

Μετά τον Λιανό και ενδεχομένως πριν από άλλους Συριζαίους πρώτης γραμμής (Χαϊλατζίδου; Άλλα ονόματα γνωστά και μη εξαιρετέα;) ο Σάκης Γκούνας μπαίνει και αυτός στο παιχνίδι. Βήμα-βήμα ο Γιώργος Νταντάμης κτίζει μία πραγματική «συριζαϊκή dream team». Αλλά μην του λέτε φωναχτά ότι έχει μαζί του τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν του αρέσει. Ίσως και να παρεξηγηθεί μάλιστα. Λογικό. Στην Τερζίδου και στους άλλους υποθέτω ότι λέει πως είναι ανεξάρτητος.

ΑΠΟΡΙΑ: Άραγε γιατί κάποιος θέλει να έχει κοντά του το κόμμα που κυβερνά τον τόπο αλλά δεν θέλει να το ξέρει ο κόσμος;


Ρωτάει ο
Τόλης Σφήνας



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια