HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η ρωσική Εκκλησία διακόπτει κάθε δεσμό με το Πατριαρχείο


Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή της να διακόψει όλες τις σχέσεις της με το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολη, διαμαρτυρόμενη για τη στήριξή του στην αυτοκεφαλία της ουκρανικής εκκλησίας.
Μιλώντας στη Λευκορωσία μετά από μία συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων δήλωσε στο Reuters ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή παρά να κοπούν οι δεσμοί με το Πατριαρχείο.

Η Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα εξασφάλισε την έγκριση του Πατριαρχείου για να εγκαθιδρύσει μία αυτοκέφαλη εκκλησία, σε μία κίνηση που το Κίεβο υποστηρίζει ότι αποτελεί ζωτικής σημασίας βήμα απέναντι στην εμπλοκή της Ρωσίας στις εσωτερικές του υποθέσεις.

Η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία υποστηρίζει πως πρόκειται για το μεγαλύτερο σχίσμα στον Χριστιανισμό εδώ και χίλια χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη το Φανάρι ανακοίνωσε ότι χορηγεί αυτοκεφαλία στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και ταυτόχρονα επανέφερε στην κανονικότητα τον σχισματικό Μητροπολίτη Κιέβου Φιλάρετο, ο οποίος ελπίζει ότι θα τεθεί επικεφαλής της νέας, ανεξάρτητης Εκκλησίας. Ο Φιλάρετος είχε καθαιρεθεί και αφοριστεί από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Ρωσίας τη δεκαετία του 1990, αφού ίδρυσε δικό του Πατριαρχείο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια