HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τα πιο ακριβά πιάτα στον κόσμο και πόσο κοστίζουν


Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσο κοστίζουν τα πιο ακριβά πιάτα στον κόσμο και πού τα σερβίρουν; Αλήθεια, ποιος μπορεί να διαθέσει σήμερα 8.500 ευρώ για μία πίτσα, 1.700 ευρώ για μία ομελέτα, ή ακόμη και 700 ευρώ για μία μπάλα παγωτό;
Δείτε παρακάτω τα οκτώ από τα πιο ακριβά πιάτα στον κόσμο και με τι αντίτιμο μπορεί κάποιος (που διαθέτει το αντίστοιχο budget) να τα δοκιμάσει.

Μπέργκερ 680 ευρώ - Λας Βέγκας


Το Λας Βέγκας είναι τοις πάσι γνωστό για τον υπερθετικό βαθμό στον οποίο πραγματοποιείται το κάθετι. Επομένως, είναι απολύτως φυσιολογικό το γεγονός ότι εδώ σερβίρεται και ένα από τα πιο ακριβά μπέργκερ στον κόσμο. Ο λόγος για το 777 Burger, που όποιος σηκώνει το budget των 680 ευρώ θα το βρει στη Burger Brasserie του ξενοδοχείου- παλατιού Caesars Paris Las Vegas.

Αποτελείται από μοσχαρίσιο κιμά kobe, αστακό, πανσέτα, τυρί chevre, φουά γκρα, ρόκα και παλαιωμένο βαλσάμικο 100 χρόνων, ενώ σερβίρεται με ένα μπουκάλι σαμπάνιας Dom Perignon Rose.


Μπάλα παγωτού 700 ευρώ - Ντουμπάι


Το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο παράγεται και σερβίρεται στο Ντουμπάι, στη «μέκκα» της χλιδής και της πολυτέλειας, αν μη τι άλλο. Πρόκειται για το σήμα κατατεθέν του Scoopi Cafe, και γι' αυτόν τον λόγο σερβίρεται σε χρυσό σερβίτσιο με ασημένιο κουτάλι –στο τέλος ο πελάτης τα παίρνει μαζί του.

Αναρωτιέστε για ποιο λόγο να πληρώσει κάποιος 700 ευρώ για μία μπάλα παγωτού; Όσοι μπορούν, λοιπόν, τα δίνουν γιατί η συγκεκριμένη μπάλα παγωτού αποτελείται από βανίλια Μαδαγασκάρης, σαφράν από το Ιράν, σπάνιες μαύρες τρούφες από την Ιταλία και φύλλα και σκόνη βρώσιμου χρυσού 23k.


Γλυκό επιδόρπιο 870 ευρώ - Νέα Υόρκη


Όσοι βρίσκονται για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη συμπεριλαμβάνουν το θρυλικό Serendipity 3 στις απαραίτητες στάσεις τους. Αν και είναι γνωστό για την εξαιρετική σοκολάτα του, εκείνοι που η τσέπη τους το επιτρέπει το επιλέγουν για το περίφημο Golden Opulence Sundae.

Πρόκειται για ένα επιδόρπιο παγωτού που αποτελείται από τρεις μπάλες παγωτού βανίλιας Ταϊτής, με επικάλυψη από φύλλα χρυσού 23k και γαρνίρισμα από χαβιάρι. Εκτός από την γεύση και η εμφάνισή του δικαιολογεί την τιμή του, καθώς σερβίρεται σε ένα κρυστάλλινο ποτήρι Baccarat με ένα χρυσό κουτάλι 18k στο πλάι.

Ομελέτα με χαβιάρι 1.700 ευρώ - Νέα Υόρκη


Το brunch στη Νέα Υόρκη αποτελεί ιεροτελεστία, γι αυτό όσοι θέλουν να το δοκιμάσουν στο μεγαλείο του πληρώνουν αδρά για ένα πιάτο με αβγά… Αν θέλετε να δοκιμάσετε την πιο ακριβή ομελέτα στον κόσμο, λοιπόν, θα πρέπει να κλείσετε τραπέζι στο εστιατόριο Norma, στο πολυτελές ξενοδοχείο Parker New York, και να πληρώσετε 1.700 ευρώ.

Τι θα πάρετε σε αυτήν την τιμή; Θα πάρετε την The Zillion Dollar Lobster Frittata, μία ομελέτα με 300 γρ. χαβιάρι Sevruga, μία από τις πιο ακριβές ποικιλίες χαβιάρι στον κόσμο. Πιο οικονομική επιλογή η εκδοχή με τα 30 γρ. από το ίδιο χαβιάρι στα 175 ευρώ!

Ποπ κορν 2.000 ευρώ - Σικάγο


Αν πιστεύετε ότι το ποπ κορν στον κινηματογράφο είναι ακριβό, τότε σίγουρα δεν έχετε ακουστά για το Berco’s Billion Dollar Popcorn. Γιατί είναι τόσο ακριβό; Η απάντηση κρύβεται στα συστατικά του, καθώς έχει επικάλυψη από καραμελωμένη βιολογική ζάχαρη με βούτυρο Vermont και βανίλια Neilsen Massey Bourbon, ενώ φέρει και νότες από το πιο ακριβό αλάτι στον κόσμο, που δεν είναι άλλο από το δανέζικο Laeso.

Αυτό, ωστόσο, που προκαλεί τις περισσότερες εντυπώσεις είναι το γαρνίρισμα από φύλλα βρώσιμου χρυσού 23k.

Πίτσα 24k 2.300 ευρώ - Νέα Υόρκη


Έχοντας σπάσει κάθε ρεκόρ, κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κορυφή των βραβείων Guinness, αναφορικά με την πιο ακριβή πίτσα στον κόσμο για το 2017. Ο λόγος για την The 24K πίτσα, του Industry Kitchen, στη Νέα Υόρκη. Το κόστος της ανέρχεται στα 2.300 ευρώ και δικαιολογείται από τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή της.

Ανάμεσά τους διακρίνονται τα τυρί Stilton, φουά γκρα, χαβιάρι Ossetra, τρούφα, φύλλα χρυσού 24k. Για να την δοκιμάσει κάποιος θα πρέπει να την παραγγείλει τουλάχιστον 48 ώρες νωρίτερα. Η συγκεκριμένη πίτσα διατίθεται σε δύο εκδοχές: η πιο οικονομική επιλογή ανέρχεται στα 1.700 ευρώ, ενώ με την προσθήκη 42 επιπλέον γραμμαρίων από το εκλεκτό χαβιάρι το κόστος ανεβαίνει στα 2.300!

Σπιτική πίτσα 8.500 ευρώ - Ιταλία


Η πιο ακριβή πίτσα στην Ιταλία δεν σερβίρεται σε κάποιο εστιατόριο στη γείτονα χώρα, αλλά φτιάχνεται homemade στο χώρο σας. Όσοι, λοιπόν, ταξιδεύετε στην Ιταλία και θέλετε να την δοκιμάσετε δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με το master pizza chef Renato Viola (τουλάχιστον τρεις ημέρες νωρίτερα) και να την απολαύσετε στο χώρο σας.

Η πίτσα ακούει στο όνομα Louis XIII και είναι παρασκευασμένη από ακριβά θαλασσινά (αστακό, χαβιάρι, γαρίδες κ.α.), ενώ σερβίρεται σε σπάνιας κυκλοφορίας σερβίτσια και συνοδεύεται από επιλεγμένες και εξαιρετικής ποιότητας ετικέτες κονιάκ και σαμπάνιας.

Τάκος αξίας 21.600 ευρώ - Μεξικό



Κάποιοι επιλέγουν το Μεξικό για το καταπληκτικό και άκρως οικονομικό street food του, ενώ άλλοι έρχονται μέχρι εδώ για να δοκιμάσουν το πιο ακριβό τάκος στον κόσμο. Σερβίρεται στο ξενοδοχείο Grand Velas Los Cabos και κοστίζει 21.600 ευρώ! Για να δικαιολογήσει την τιμή του αποτελείται από αστακό Νορβηγίας, κομματάκια μοσχαρίσιου κρέατος kobe, χαβιάρι Almas Beluga και τυρί από μαύρη τρούφα.

Ακόμη και η σος από την οποία συνοδεύεται χαρακτηρίζεται για τα εξαιρετικά επιλεγμένα υλικά της, καθώς έχει παρασκευαστεί από τσίλι  πιπεριές Morita, μία premium παλαιωμένη τεκίλα Anejo και τον πιο ακριβό καφέ στον κόσμο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια