Λαχταριστό πιάτο για το μεσημεριανό
Υλικά για 4 άτομα
Για το ψαρονέφρι
- 1 κιλό ψαρονέφρι
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. κόκκινο μπαλσάμικο
- 1 κ. γ. μέλι
- 3 κ. σ. μουστάρδα σκόνη
- 3 κ. σ. νερό
- 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 δάφνη
- δεντρολίβανο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Για τις πατάτες
- 1 κιλό πατάτες baby
- 4 φύλλα δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- χυμό από 1 λεμόνι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πλένετε τις πατάτες και τις βάζετε στη γάστρα με τη δάφνη, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και το λεμόνι.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα.
- Σε ένα μπολ βάζετε το ψαρονέφρι και χτυπάτε τα υλικά για το μαρινάρισμα.
- Ρίχνετε τη μαρινάδα στο ψαρονέφρι και το αφήνετε στο ψυγείο.
- Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες προσθέτετε το ψαρονέφρι με τη μαρινάδα και ψήνετε για 20 λεπτά με κλειστό το καπάκι της γάστρας.
- Ανοίγετε το καπάκι και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!