Σπιτική συνταγή για ένα λαχταριστό γεύμα
Υλικά για 6 άτομα
- 1 μεγάλο λάχανο
- ½ κιλό κιμά
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ρύζι
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- ½ φλιτζάνι βούτυρο
- 2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
- λίγη ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Αφαιρείτε από το λάχανο το χοντρό κοτσάνι και τα χαλασμένα φύλλα.
- Βράζετε νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και βάζετε μέσα το λάχανο.
- Το βράζετε για 5 λεπτά, το βγάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε ακόμη για 15 λεπτά στο βραστό νερό για να μαλακώσουν τα φύλλα.
- Ανακατεύετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι.
- Παίρνετε ένα φύλλο από το λάχανο, αφαιρείτε τα χοντρά σημεία, βάζετε 1 γεμάτη κουταλιά από το μείγμα του κιμά κα το τυλίγετε σε ρολό χωρίς να το σφίγγετε.
- Σοτάρετε σε κατσαρόλα με το βούτυρο τα κομμένα σε φέτες κρεμμύδια ώσπου να μαραθούν. Βάζετε μέσα σε σειρές τους ντολμάδες.
- Ρίχνετε πάνω το χυμό ντομάτας, το νερό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τους ντολμάδες να σιγοψηθούν για 1 ½ ώρα περίπου.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!