HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


«Υποβρύχιες επιχειρήσεις» από την Άγκυρα ανατολικά της Ρόδου


Στην περιοχή ανατολικά της Ρόδου που έχει δεσμεύσει η Τουρκία για «υποβρύχιες δραστηριότητες» με τη NAVTEX 1046/18 από τις 23 μέχρι και τις 26 Οκτωβρίου βρίσκεται το πλοίο διάσωσης υποβρυχίων TCG ISIN.
Όπως αναφέρει το news.gr, σε μια περίοδο που η ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία είναι ανεβασμένη λόγω της υπόθεσης των 12 ναυτικών μιλίων και του ερευνητικού σκάφους Barbaros που κινείται στο τεμάχιο 4 της Κυπριακής ΑΟΖ, υπό την επιτήρηση της φρεγάτας «Σαλαμίς», η παρουσία του Isin και η σχετική NAVTEX αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ύπαρξης και τουρκικών υποβρυχίων μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου.

Σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε αναφερόμενος στο Barbaros πως «το πλοίο μας συνεχίζει τις εργασίες τους και δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε παρενόχληση».

Επαναφέροντας δε επί της ουσίας το Casus Belli, τόνισε χαρακτηριστικά πως «δεν θα επιτρέψουμε δεύτερη παρενόχληση. Οι προετοιμασίες μας έχουν ολοκληρωθεί. Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα προστατέψουν τα συμφέροντα της Τουρκίας μέχρι το τέλος. Αναμένουμε οι γείτονές μας να μείνουν μακριά από οποιαδήποτε πρόκληση».

Σύμφωνα δε με τουρκικά μέσα ενημέρωσης που ασχολούνται με τα θέματα του ναυτικού, υπάρχει εντολή από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό προς τις μονάδες του για αλλαγή των κανόνων εμπλοκής.

Σύμφωνα με τον Τουρκικό Τύπο γύρω από το Barbaros το τουρκικό πολεμικό ναυτικό έχει φτιάξει μια ασπίδα προστασίας σε μια περίοδο που λόγω των επιχειρήσεων στη Συρία αλλά και της επικείμενης δραστηριότητας της Exxonmobil στην Κυπριακή ΑΟΖ στην ευρύτερη περιοχή κινούνται περί τα 40 πολεμικά πλοία διαφόρων χωρών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια