HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Φεύγει από τη Google ο άνθρωπος που την έκανε μία «μηχανή χρήματος»

Ο Sridhar Ramaswamy, ένας από τους κύριους υπεύθυνους για την επιτυχία της Google στο διαφημιστικό κομμάτι, αποχωρεί από την εταιρεία έπειτα από 15 χρόνια αποτολμώντας ένα τολμηρό εγχείρημα.

Ο Ramaswamy θα αντικατασταθεί από τον Prabhakar Raghavan, αντιπρόεδρο του τμήματος μηχανολογίας της Google, ο οποίος εποπτεύει τον τελευταίο καιρό τα Docs, Drive, Gmail, και άλλες εφαρμογές παραγωγικότητας, όπως αναφέρει η εταιρεία.

Σύμφωνα με το businessinsider.com, ο Sridhar Ramaswamy βοήθησε να γίνει το διαφημιστικό και εμπορικό τμήμα της Google μία «μηχανή χρήματος», καθώς από το 1,5 εκατομμύριο δολάρια που παρήγαγε ως κέρδος το 2003, η διαφήμιση έφτασε να προσφέρει το 2013, 95 δισεκατομμύρια στην εταιρεία.

Ο πρώην πια αντιπρόεδρος του τμήματος αποχωρεί για να ενταχθεί στην εταιρεία επιχειρηματικού κεφαλαίου, Greylock Partners.



«Έχω δουλέψει με τον Prabhakar για πολλά χρόνια και δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον καλύτερο για να ηγηθεί της νέας προσπάθειας. Είναι ο σωστός άνθρωπος για να διαδεχθεί τον Sridhar, που τα προηγούμενα 15 χρόνια βοήθησε την Google να γίνει η εταιρεία αυτό που είναι σήμερα» τόνισε ο Sundar Pichai, διευθύνων σύμβουλος της Google.

Ο Ramaswamy επέβλεπε τους αλγόριθμους της Google που εξασφαλίζουν ότι οι διαφημίσεις της απευθύνονται στους χρήστες των υπηρεσιών της και αποφέρουν το μέγιστο δυνατό κέρδος.

Εντάχθηκε στο τμήμα το 2003, όταν θεωρείτο ότι αυτό βρίσκεται στα «μετόπισθεν». Στη νέα του εταιρεία ο Ramaswamy θα επενδύει σε startup που ειδικεύονται στην τεχνητή νοημοσύνη, τα δεδομένα και τις στατιστικές αναλύσεις.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια