HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η πανέξυπνη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ που εγκλώβισε τον Γιώργο Νταντάμη. Η τριάδα Γκούνα, Χατζηιωαννίδη και Κωστοπούλου. Ο ρόλος των 3 βουλευτών και του Κώστα Μανιατη. Ο Νίκος Φωτιάδης σε αδιέξοδο



Καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε! Όταν σας αποκάλυψα τι πραγματικά "παίζει" με την υποψηφιότητα Χατζηιωαννίδη στο ψηφοδέλτιο Νταντάμη, σας είχα υποσχεθεί ότι θα  επιστρέψω την ερχόμενη εβδομάδα με λεπτομέρειες.


Αλλά ρε φίλε, οι εξελίξεις και τα γεγονότα πια με ξεπερνούν!!! Δεν σας προλαβαίνω πια ο άνθρωπος!!! Που να φανταστώ ότι ο Σάββας θα βγάλει φωτογραφία με Τσολακίδη, ο Ζησιμόπουλος θα δώσει το πρόγραμμα στον Κώστα κλπ... Ηρεμήστε λίγο βρε παιδιά! Είπαμε… Δεν σας προλαβαίνω ο έρμος!

Ας ξεκινήσω με τον Κώστα τον Χατζηιωαννίδη. ΚΑΝΕΙΣ δεν διέψευσε ούτε λέξη από όσα έγραψα, αφού άλλωστε ήταν όλα ΑΛΗΘΕΙΑ!

Όπως σας είχα γράψει λοιπόν, ο Κώστας δεν μπήκε έτσι τυχαία στο παιχνίδι. Υπάρχει ολόκληρη στρατηγική και σχέδιο από πίσω. Και εξηγούμαι:

1. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να στηρίξει Νταντάμη. Το ‘χουμε αυτό; Ωραία!!! Πάμε παρακάτω…

2. Ο Νταντάμης αποδέχθηκε τη στήριξη (αφού είπαμε ότι δεν την αρνήθηκε δημόσια, άρα την αποδέχθηκε σιωπηρά), άλλωστε την επιδίωκε από μήνες πριν. Ωραία ως εδώ; Προχωράμε…

3. Ο Χάρης ο Τζαμακλής επιβεβαίωσε τα πάντα, όπως και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και τη σχέση του με Νταντάμη.

Ως εδώ τα ξέρετε, αυτά είναι τα γνωστά γεγονότα. Πάμε στο ψητό λοιπόν:

4. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν ήξερε πως αν κατέβαινε μόνος του, θα δυσκολευόταν να εκλέξει πολλούς συμβούλους. Αυτοί είναι έμπειροι, ξέρουν τι έρχεται με Μακεδονικό, εκκλησία κλπ και δεν έχουν λόγο να βγουν μόνοι τους στην καταιγίδα.

5. Από το να πάνε μόνοι τους και να μη μπορούν να ελέγξουν το ποιοι θα εκλέγουν, προτίμησαν να πάνε μαζί με τον Νταντάμη. Σου λέει "θα μαζέψει και τα δικά του, θα πει και σε μερικούς δεξιούς ότι " δεν είναι αυτό που νομίζετε", κι έτσι κάποιοι θα ακολουθήσουν κλπ. Άστον να απαντά αυτός για τη Μακεδονία και τα λοιπά! Αν μάλιστα αποκτήσει και δυναμική δεύτερου γύρου, ακόμη καλύτερα! Θα μας έχει ανάγκη!"

6. Έτσι θα δώσουν στον Νταντάμη μια κλειστή ΤΕΤΡΑΔΑ. Ούτε παραπάνω, ούτε παρακάτω. 3 στην Κατερίνη και 1 στην περιφέρεια, συγκεκριμένα στην Ελαφίνα.

7. Αν πχ ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ελέγξει 3%, δηλαδή 1.500 ψηφοδέλτια, θα τα σπρώξει όλα προς 3 πρόσωπα στην Κατερίνη, στη δημοτική ενότητα Κατερίνης. Έτσι, οι 3 υποψήφιοι του θα έχουν ένα μεγάλο μπόνους και θα μπορούν να εκλέγουν σίγουρα στις πρώτες θέσεις.

8. Επίσης, στην Κατερίνη έχεις δικαίωμα να δώσεις και μια ψήφο, έναν σταυρό σε υποψήφιο των υπολοίπων δημοτικών ενοτήτων. Άρα αν όλο το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ δώσει έναν σταυρό στο ίδιο πρόσωπο, τότε αυτό θα βγει πρώτο στον συνδυασμό στη συγκεκριμένη δημοτική ενότητα, ακόμη και αν βγει τελευταίο στους ψήφους εκεί.

9. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν θα έχει 3 στην Κατερίνη. Οι πρώτοι 2 είναι ο Σάκης ο Γκούνας και ο Κώστας ο Χατζηιωαννίδης.  Μένει ένα τρίτο πρόσωπο, που μάλλον θα είναι μια γυναίκα η ο Χρήστος ο Λιανός. Αυτό μένει να το δούμε.

10. Το πρόσωπο που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια θα είναι σίγουρα ο Κωστόπουλος από την Ελαφίνα! Εκεί ποντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ για έδρα Νταντάμη, κτυπώντας τον Κουκοδήμο και τον Σερίφη, για να βγει δεύτερος. (Σωστό η λάθος, μένει και αυτό να το δούμε).

Αυτή η πανέξυπνη στρατηγική δίνει μεγάλο πλεονέκτημα σε αυτούς που θα στηριχθούνε και ουσιαστικά σχεδόν τους "χρίζει" νικητές. Αξίζει λοιπόν ένα μεγάλο μπράβο στους 3 βουλευτές που συνεργάστηκαν, όσο και στον Κώστα τον Μανιάτη, που φαίνεται ότι «έβαλε κι αυτός το χεράκι του» στη χάραξη της.

Αν το καλοσκεφτεί κανείς όμως, έτσι ο Γιώργος ο Νταντάμης έχει πρακτικά εγκλωβιστεί! Αν πάει να τους διώξει, θα πάθει μεγαλύτερη ζημιά! Από την άλλη αν τους κρατήσει, ουσιαστικά 3 - 4 θέσεις συμβούλων είναι "κλεισμένες" για τους Συριζαίους του ψηφοδελτίου. Και φυσικά η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ  "βάφει ανεξίτηλα" το ψηφοδέλτιο του ως "ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ" , άσχετα αν ο ίδιος θέλει να το παραδεχτεί η όχι.

Την ίδια ώρα μεγάλο πρόβλημα έχει και ο Νίκος ο Φωτιάδης, ο οποίος είναι σε αδιέξοδο. Να είναι υποψήφιος στην Κατερίνη; Πως θα τα βγάλει πέρα απέναντι στην τριάδα του ΣΥΡΙΖΑ, την τριάδα του Αμοιρίδη κλπ; Δύσκολο να τους περάσει... Αν κατέβει στην Ελαφίνα, θα βγει πρώτος εκεί, αλλά όταν έρθουν οι ψήφοι των Συριζαίων από την Κατερίνη, ο Κωστόπουλος λογικά θα τον περάσει. Θα θυσιαστεί για τον Γιώργο τον Νταντάμη; Θα επιλέξει να αυτοπροστατευθεί; Θα το δούμε...
Χαρούμενοι βέβαια, δεν είναι ούτε ο Γιώργος ο Κυριακίδης ούτε ο Φάνης ο Τερζόπουλος. Αλλά αυτοί ακόμη κάνουν μπάνια και δεν έχουν πρόβλημα.

ΣΥΡΙΖΑ, παιδιά. ΣΥΡΙΖΑ!!! Πολλά χρόνια μπροστά στη σκέψη! Αντί να κατεβάσει 6 - 7 συριζαίους στον Νταντάμη και να βγάλει 1 - 2, θα κατεβάσει 4 και θα βγάλει τουλάχιστον τους 3!



Γράφει & Υπογράφει
Πέτρος Σταθακόπουλος.-




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια