HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τα «αιώνια» ντέρμπι άρχισαν με επεισόδια


Έντονο «πονοκέφαλο» στις Αρχές έχουν προκαλέσει τα περιστατικά οπαδικής βίας που έχουν ξεκινήσει σχεδόν ταυτόχρονα με την έναρξη της σεζόν. Τα κρούσματα είναι διαδοχικά και αφορούν επεισόδια κυρίως μεταξύ οπαδών του λεγόμενου «Big 4» της χώρας, τα οποία γίνονται κυρίως εκτός αγωνιστικών χώρων.
Τελευταίο περιστατικό, ήταν αυτό που καταγράφηκε χθες, όταν ομάδα οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκό κατευθυνόταν σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού στο Ίλιον, με την Ελληνική Αστυνομία να μπλοκάρει τελικά την εν λόγω συνάντηση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα gazzetta.gr, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας έβαλαν «στοπ» σε μία ομάδα περίπου 40 οπαδών του «τριφυλλιού», οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανές και πήγαιναν προς την οδό Νέστορος, εκεί όπου στεγάζεται σύνδεσμος «ερυθρόλευκων» υποστηρικτών.

Μάλιστα, από το συμβάν οι Αρχές προσήγαγαν δύο άτομα ηλικίας 16 και 23 ετών, οι οποίοι μετά αφέθηκαν ελεύθεροι.  Πάντως, λόγω των ντέρμπι «αιωνίων» σε μπάσκετ την Παρασκευή (09/11) και ποδόσφαιρο την Κυριακή (11/11), η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται γενικώς στο... πόδι.

Βεβαίως, δεν είναι μόνο το χθεσινό γεγονός που προβληματίζει τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για τη δημόσια τάξη. Οι ανησυχίες τους είχαν χτυπήσει… κόκκινο, μετά την επίθεσης της 13ης Σεπτεμβρίου σε σύνδεσμο οπαδών της ΑΕΚ στον Κολωνό, που ήρθε σε συνέχεια ενός διπλού περιστατικού μεταξύ οπαδών των «αιωνίων».

Ουσιαστικά, η προσπάθεια να αποδείξουν οι μεν στους δε ποιος κάνει κουμάντο στην περιοχή, ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου, με επίθεση μιας ομάδας οπαδών του Ολυμπιακού σε μια παρέα νεαρών οπαδών του Παναθηναϊκού.

Ακολούθησε μερικά 24ωρα αργότερα η επίθεση οπαδών του «τριφυλλιού» σε δυο καφετέριες- στέκια οπαδών των Πειραιωτών, η οποία ήταν πλήρως οργανωμένη, αν αναλογιστεί κανείς πως οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες. Μάλιστα, είχαν φροντίσει να κάνουν κάτι ανάλογο και με τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων που χρησιμοποίησαν.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και η επίθεση, λίγες ημέρες μετά, που δέχθηκαν 10χρονα και 12χρονα παιδιά, φίλαθλοι του Ολυμπιακού, στην Πετρούπολη από μια ομάδα αγνώστων, που αφού τα προπηλάκισαν τους φώναζαν πως «εδώ, μόνο Παναθηναϊκός».

Επεισόδια και στα γήπεδα

Τα περιστατικά οπαδικής βίας δεν περιορίζονται μόνο σε συνδέσμους και στέκια-καφετέριες. Έχουν κάνει την εμφάνισή τους και μέσα στα γήπεδα, ή περιμετρικά από αυτά. Ο… χορός ξεκίνησε με «φιλικό» τρόπο, στον αγώνα του Ατρόμητου με τον Παναθηναϊκό, όπου τα χρήματα θα πήγαιναν στους πληγέντες από τις φωτιές στην Αττική και συνεχίστηκαν με τη ρίψη φωτοβολίδας στην κερκίδα που κάθονταν φίλαθλοι του Πανιωνίου -ανάμεσα στους οποίους και μικρά παιδιά- στο ματς με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη για τη Super League.

Η συνέχεια δόθηκε με τη σύγκρουση εκτός του γηπέδου της Τούμπας, πριν από την έναρξη της αναμέτρησης για το Κύπελλο Ελλάδας μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ, στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, με την Ένωση τελικά να… πληρώνει το μάρμαρο με αφαίρεση 3 βαθμών, πρόστιμο και δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών.

Το σκηνικό μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο, πριν από την έναρξη του αγώνα του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό, ενώ το τελευταίο χρονικά επεισόδιο παίχτηκε στην Πάτρα και το Παμπελοποννησιακό, εκεί όπου οπαδοί των «ερυθρόλευκων» συγκρούστηκαν με άνδρες των ΜΑΤ. Μάλιστα, για όσα συνέβησαν εκεί, οι Πειραιώτες κινδυνεύουν και εκείνοι σοβαρά με ποινή αντίστοιχη της ΑΕΚ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια