HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Θανάσης Λιακόπουλος: "Οι πολίτες ζητούν απόδοση ευθυνών και να σταματήσει να κινδυνεύει η ζωή τους στον κεντρικό πεζόδρομο"

Ατύχημα στον πεζόδρομο: Η κοινωνία της Κατερίνης σε αναβρασμό
Θανάσης Λιακόπουλος: «Οι πολίτες ζητούν απόδοση ευθυνών και να σταματήσει να κινδυνεύει η ζωή τους στον κεντρικό πεζόδρομο.
Να αποφασίσει επιτέλους η σημερινή δημοτική αρχή αν η Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι πεζόδρομος ή δρόμος ταχείας κυκλοφορίας

Ανάστατη είναι η κοινωνία της Κατερίνης μετά το προχθεσινό συμβάν όπου σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ένα αυτοκίνητο κτύπησε έναν ανυποψίαστο δημότη, στον πεζόδρομο της Κατερίνης. Το περιστατικό αυτό προστίθεται σε μία μακρά σειρά αντίστοιχων συμβάντων, όμως είναι η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής» των δημοτών.
 
Για το θέμα ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Θανάσης Λιακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Ζητώ την ανάληψη ευθυνών και την παραίτηση του πολιτικού υπευθύνου
Προχθές Τρίτη ένας ακόμη συμπολίτης μας, γνωστός γιατρός της πόλης, τραυματίστηκε βγαίνοντας από το γραφείο του από αυτοκίνητο που κινούνταν μέσα στον πεζόδρομο της Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Κατερίνη. Έχω δεχθεί δεκάδες μηνύματα αγανακτισμένων πολιτών που ρωτούν για το ποιος τελικά εποπτεύει την κατάσταση στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης. Οι πολίτες ζητούν κάποιος να αναλάβει την ευθύνη για τον τραυματισμό του συμπολίτη μας, ζητούν την παραίτηση του πολιτικού υπευθύνου. Δυστυχώς είναι τόσο εξώφθαλμη η αδυναμία τήρησης του νόμου στο συγκεκριμένο περιστατικό, που για λόγους ηθικής τάξης συμφωνώ και εγώ ότι θα πρέπει άμεσα ο πολιτικός υπεύθυνος να υποβάλλει την παραίτησή του. Ζητώ αυτό όχι γιατί το πρόβλημα εμφανίστηκε σήμερα, αλλά επειδή τον τελευταίο καιρό η κατάσταση μοιάζει να είναι ανεξέλεγκτη.
 
Να αποφασίσει επιτέλους η σημερινή δημοτική αρχή. Η Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι πεζόδρομος ή δρόμος ταχείας κυκλοφορίας;
Οι πολίτες ενώνουμε την αγωνία μας και ζητούμε από τη σημερινή δημοτική αρχή να μας ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της: Είναι η Μεγάλου Αλεξάνδρου πεζόδρομος; Ή είναι δρόμος ταχείας κυκλοφορίας; Αν είναι πεζόδρομος, θα πρέπει να λάβει τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσει την ΑΣΦΑΛΗ διέλευση των πεζών, των ανθρώπων με καρότσι κ.α. Αν θέλει η Μεγάλου Αλεξάνδρου να ξαναγίνει δρόμος, να φέρει την πρόταση στο τραπέζι για να τη συζητήσουμε. Σε κάθε περίπτωση όμως, η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.
 
Να ξεκινήσει άμεσα διάλογος από μηδενική βάση
Προτείνω να ξεκινήσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ένας ουσιαστικός διάλογος για το πρόβλημα αυτό, από μηδενική βάση. Σίγουρα θέλουμε να σεβαστούμε τους επαγγελματίες και τις ανάγκες τους, όμως αυτές θα πρέπει να ικανοποιηθούν χωρίς να απειλείται η ζωή άλλων συμπολιτών τους. Ως συνδυασμός είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε στον διάλογο αυτόν, από σήμερα κιόλας.
 
Τα δικαιώματα καθενός από εμάς τελειώνουν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα του άλλου συνανθρώπου μας
Είμαι νέος γονέας με παιδί. Το πρόβλημα της ασφάλειας των πεζών και των ανθρώπων με καρότσι στον πεζόδρομο της Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν είναι σημερινό. Φαίνεται όμως πως πλέον τα πράγματα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Ζητώ από όλους να κάνουν ένα βήμα πίσω και να θυμηθούν πως τα δικαιώματα καθενός από εμάς τελειώνουν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα του άλλου συνανθρώπου μας!
 
Χρειαζόμαστε ΑΜΕΣΩΣ αλλαγές και ουσιαστική προστασία των πεζών στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης!»



 Θανάσης Λιακόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια