HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Υπεράριθμοι πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά και στην ηπειρωτική χώρα


Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, «στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των δομών φιλοξενίας προσφύγων», μειώθηκαν κατά 503 άτομα- σε σχέση με την περασμένη Πέμπτη- οι πρόσφυγες/μετανάστες που διαμένουν σε 30 δομές φιλοξενίας, που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Συγκεκριμένα, χθες καταγράφηκαν 31.405 άτομα έναντι 31.908 ατόμων την περασμένη Πέμπτη. Η δυνατότητα φιλοξενίας των 30 δομών παραμένει στα 26.273 άτομα. Οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου, Κω, Διαβατών και Παλαιάς Γεωργικής Σχολής Σερρών έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς .

Οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων παρείχαν 16.257 μερίδες φαγητού, από τις οποίες 415 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα τους.

Για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων/μεταναστών, διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους 3 Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια