HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Στα δικαστήρια στέλνει τον Κοτζιά πλωτάρχης ε.α για παράδοση κρατικών μυστικών

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του τέως υπουργού Εξωτερικών, Νικόλαου Κοτζιά, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο ε.α. πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού, Παναγιώτης Σταμάτης.

Σύμφωνα με το tovima.gr, η Εισαγγελία θα εξετάσει αν υφίστανται οι κατηγορίες της παράδοσης κρατικών μυστικών-απορρήτων και της έκθεσης της χώρας σε κίνδυνο αντιποίνων, που προσάπτονται – σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά – στον κ. Κοτζιά, μετά την αποκάλυψη των κυβερνητικών σχεδίων για ανακήρυξη της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια.

Σύμφωνα με τον μηνυτή, ο κ. Κοτζιάς με τη δημόσια και δια του Τύπου «απαράδεκτη», όπως την χαρακτηρίζει, ανακοίνωση «των μυστικών κυβερνητικών σχεδίων» της έκδοσης των Προεδρικών Διαταγμάτων για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης από τα έξι στα 12 μίλια «τορπίλισε, μια θαρραλέα επιτελική και εθνική προσπάθεια για επέκταση των εθνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. σε μέρος της Ελληνικής επικράτειας».

Ο ίδιος προσθέτει ότι ο τέως υπουργός με την πράξη του επέφερε «έναρξη αντιπαραθέσεων- διενέξεων με το γειτονικό κράτος, διατάραξη των φιλικών σχέσεων και εξέθεσε το Ελληνικό κράτος σε κίνδυνο αντιποίνων» ενώ υπογραμμίζει ότι είναι «άγνωστος ο λόγος που ο παραιτηθείς ΥΠΕΞ αναφέρθηκε και έκαψε μία σωστή προσέγγιση και προσπάθεια, η οποία μόνο αιφνιδιαστικά επιβάλλεται, και όχι κατόπιν διαπραγμάτευσης».




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια