Παραδοσιακή συνταγή, ιδανική για τις κρύες ημέρες
Υλικά για 4 άτομα
- 1 φλιτζ. τσαγιού τραχανάς γλυκός
- 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή στο μούλτι
- 1 κουτ. σούπας γεμάτη ντοματοπελτές
- 6 φλιτζ. τσαγιού ζωμό κρέατος ή ίδια ποσότητα νερού
- ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε αρχικά το ζωμό σε μια κατσαρόλα μαζί με τον πελτέ, τις τριμμένες ντομάτες, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφήνετε να πάρουν πρώτα μια βράση και προσθέτετε τον τραχανά.
- Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να σιγοβράσουν.
- Βράζετε για 10'- 15' περίπου, ώσπου να χυλώσει η σούπα, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να μην σας κολλήσει.
- Σερβίρετε τον τραχανά ζεστό και τον συνοδεύετε με φέτα και παξιμάδια.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!