HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ζυμαρικά φούρνου με μπρόκολο και κοτόπουλο


Λαχταριστή συνταγή με πλούσια γεύση

Υλικά για 4 άτομα
  • 400 γρ. κοτόπουλο στήθος, σε μικρούς κύβους
  • 300 γρ. ριγκατόνι
  • 300 γρ. μπρόκολο, χωρίς το κοτσάνι
  • 5 αβγά
  • 150 γρ. τυρί μετσοβόνε τριμμένο
  • 2 κ. σ. πέστο βασιλικού (από βαζάκι)
  • 3 κ. σ. κουκουνάρι
  • 2 κ. σ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 4 κ. σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Αρχικά προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°. Στη συνέχεια, πλένετε το μπρόκολο, το κόβετε σε μπουκετάκια και το βάζετε σε κατσαρόλα με νερό που να το σκεπάζει.
  2. Μόλις πάρει βράση το νερό, αφήνετε 1 λεπτό, το βγάζετε και το στραγγίζετε. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και καβουρδίζετε ελαφρά το κουκουνάρι.
  3. Το αφαιρείτε, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κυβάκια του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν.
  4. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν σε μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό.
  5. Φτιάχνετε τη σάλτσα χτυπώντας τα αβγά με το πέστο, τη μουστάρδα, το μισό τυρί και το κουκουνάρι, λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι.
  6. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά, αρκετά σκληρά ακόμα, τα αφήνετε δύο λεπτά να μισοκρυώσουν και τα ανακατεύετε με τη σάλτσα, προσθέτοντας το κοτόπουλο και το μπρόκολο. Τα μεταφέρετε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
  7. Ανακατεύετε τη φρυγανιά με το υπόλοιπο τυρί και πασπαλίζετε την επιφάνεια του φαγητού. Το βάζετε στο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια