HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Σήμα κινδύνου!Η θερμοκρασία των ωκεανών πιο κοντά στην κλιματική αλλαγή

Οι ωκεανοί του πλανήτη μας απορροφούν περισσότερη θερμότητα από ότι εκτιμούσαν μέχρι σήμερα οι  επιστήμονες, γεγονός ένα νέο παράγοντα  δυσκολίας για τον έλεγχο της κλιματικής αλλαγής.

Μια νέα επιστημονική μελέτη βρήκε ότι, κατά την περίοδο 1991-2016, οι θάλασσες κατακρατούσαν κάθε χρόνο περίπου 60% περισσότερη θερμότητα, σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις που έχει κάνει από το 2014 η Διακυβερνητική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC).

Πρακτικά, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό σημαίνει ότι η Γη είναι πιο ευαίσθητη στις εκπομπές των ορυκτών καυσίμων από ότι θεωρείτο μέχρι σήμερα. ‘Αρα, η ανθρωπότητα ίσως έχει ακόμη μικρότερο χρονικό «παράθυρο ευκαιρίας» για να αποφύγει μια καταστροφική κλιματική αλλαγή.

Η ανακάλυψη ότι οι θάλασσες απορροφούν ακόμη περισσότερη θερμότητα, εκτός από τις επιπτώσεις για την κλιματική αλλαγή, σημαίνει ότι ακόμη λιγότερο οξυγόνο θα υπάρχει στο νερό διαθέσιμο για τους θαλάσσιους οργανισμούς και τα θαλάσσια οικοσυστήματα, ενώ θα υπάρξει και μεγαλύτερη άνοδος της στάθμης των θαλασσών, καθώς όσο θερμαίνεται το νερό, τόσο «φουσκώνει».

Ήδη, πολλές παράκτιες πόλεις κινδυνεύουν από την άνοδο της στάθμης των θαλασσών που εν μέρει οφείλεται και στην τήξη των θαλάσσιων πάγων.  Πολλά νησιωτικά κράτη, όπως οι Μαλδίβες, έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να μην αφανιστούν εξαιτίας της αύξησης της στάθμης των ωκεανών.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια