Πικάντικη και αρωματική συνταγή
Υλικά για 6 άτομα
- 1 κιλό χοιρινό λεπτοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 1 ώριμη μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά) ψιλοκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 σφηνάκι τεκίλα ή λευκό κρασί
- 1 κ. γ. κύμινο
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Μαρινάρετε αρχικά το κρέας, βάζοντάς το σε ένα μπολ. Προσθέστε την τεκίλα, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και κύμινο και αφήστε το για 1 ώρα μέσα στο ψυγείο.
- Βάλτε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κρέας κομμένο σε λωρίδες.
- Ανακατέψτε, σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε το σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέστε τις πιπεριές και την καυτερή πιπεριά, ανακατέψτε το για 3-4 λεπτά και βάλτε τη ντομάτα.
- Ανακατέψτε και αφήστε για 5 λεπτά ακόμα, δοκιμάστε και αλατοπιπερώστε αν χρειαστεί.
- Στη συνέχεια βάλτε τα κρεμμύδια και έπειτα από 2-3 λεπτά, κατεβάστε τα από τη φωτιά.
- Σερβίρετε με ρύζι ή με τορτίγιες.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!