HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ίδρυση του Ινστιτούτου Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πιερίας – Ολύμπου το «Λίκνο των Μουσών»

Με τη διάταξη 116/2018 του Ειρηνοδικείου Κατερίνης, αναγνωρίσθηκε το νεοσύστατο σωματείο Ινστιτούτο Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πιερίας – Ολύμπου το «Λίκνο των Μουσών» που θα εργαστεί σε εθελοντική βάση για την ανάδειξη, προβολή και αξιοποίηση του υλικού και άυλου πλούτου της Πιερίας. 

Στρατηγικός στόχος είναι η διατύπωση και τεκμηρίωση αναπτυξιακών προτάσεων.

Πρώτη πρόταση είναι η δημιουργία ενός Θεματικού Πάρκου, στις Καρυές Πιερίων, με θέμα τη συμβολή της Πιερίας στη γέννηση του Ελληνικού και του Παγκόσμιου Πολιτισμού καθώς και ο ρόλος των Μυθικών & Ιστορικών Προσώπων, με φόντο τον Όλυμπο τα Πιέρια Όρη και γενικότερα την Πιερική γή.

Το «Λίκνο των Μουσών» θα εργαστεί για να δημιουργήσει και να “ωριμάσει” έναν φάκελο σε επίπεδο Master Plan, Business Plan, έτσι ώστε η επενδυτική πρόταση να είναι εφικτή, συγκεκριμένη αλλά και ελκυστική σε κάθε είδους επενδυτή.

Ένα τέτοιο έργο θα δημιουργήσει τις συνθήκες και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής Οικονομίας προς όφελος της τοπικής Κοινωνίας

Εκ του ΔΣ του ΙΠΑΠΟ-«Λίκνο των Μουσών»

Για περισσότερες πληροφορίες http://liknotonmuson.blogspot.com

Ακολουθεί η ιδρυτική διακήρυξη του ινστιτούτου

Ιδρυτική Διακήρυξη του Ινστιτούτου

το “Λίκνο των Μουσών"

Η αρχέγονη ανάγκη του ανθρώπου να ερμηνεύσει τη δημιουργία του σύμπαντος και να αντιληφθεί το σκοπό της ύπαρξής του, τον οδήγησε σε μία δραματική περιπέτεια αναζήτησης.

Από την αρχή ο άνθρωπος είχε την ανάγκη εφοδίων για να μπορέσει να αναπτύξει πολιτισμό, να πετύχει δηλαδή την ψυχική, πνευματική, θρησκευτική, κοινωνική και τεχνολογική ανύψωσή του. Ο εφευρετικός και πολυμήχανος νους του ανθρώπου, αναζήτησε το ιδανικό σκηνικό όπου θα συνέβαιναν όλα αυτά. Σύμφωνα με τη μυθολογία, οι θεοί επέλεξαν τον Όλυμπο, τα Πιέρια Όρη την Ιερή Γη της Πιερίας, επειδή ο τόπος αυτός πληρούσε τις συνθήκες εκκόλαψης ιδεών και αξιών.

Ιδρύουμε το Ινστιτούτο “Λίκνο των Μουσών” για να συμβάλουμε στην ανάδειξη και αξιοποίηση του πολιτιστικού φορτίου και όλες τις άλλες παραγωγικές δυνατότητες που διαθέτει η Πιερία.

Ένας σύγχρονος τρόπος για να αναδείξουμε θέματα πολιτισμού , Ιστορίας αλλά και άλλων τομέων που άπτονται της ανθρώπινης δραστηριότητας, είναι η ίδρυση ενός θεματικού πάρκου. Τα θεματικά πάρκα παρέχουν ενημέρωση, γνώση, εκπαίδευση και ψυχαγωγία υψηλής στάθμης. Από την άλλη πλευρά, είναι βασικοί μοχλοί που συμπαρασύρουν δορυφορικά, όλους τους παραγωγικούς κλάδους, δημιουργώντας τοπική και περιφερειακή οικονομική ανάπτυξη.

Πρώτη αναπτυξιακή πρότασή μας, είναι η δημιουργία θεματικού πάρκου στην περιοχή των Καρυών Πιερίας που θα λειτουργεί ως:

· Χώρος εκπαίδευσης, επιμόρφωσης, ενημέρωσης, διαλόγου και συνεδρίων.

· Χώρος ψυχαγωγίας, αναψυχής, διαμονής, εστίασης και αγορών

· Χώρος φιλοξενίας και προβολής καλλιτεχνικής δημιουργίας, εκδηλώσεων.

· Βήμα νέων καλλιτεχνικών ρευμάτων, νέων δημιουργών & καλλιτεχνών.

· Κιβωτός Μυθολογίας, Ιστορίας, Θρησκειών, Τέχνης & Επιστημών.

Οι θεματικοί άξονες του πάρκου είναι η Ελληνική Μυθολογία, η Ιστορία, η Τέχνη του Λόγου, η Μουσική, η Φιλοσοφία, οι Καλές Τέχνες, οι Θετικές επιστήμες, η Τεχνολογία, η Τέχνη της Γεωργίας, της Κτηνοτροφίας και όλες οι άλλες ενότητες που εφευρέθηκαν και καλλιεργήθηκαν από τις Μούσες και καθόρισαν έτσι τη στάθμη της σύγχρονης κοινωνίας.

Πολίτες της Πιερίας και όχι μόνο, σταθείτε έμπρακτα στο πλευρό μας.

Πιερία Σεπτέμβρης 2018


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια