HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Καιρός: Ερχεται το πρώτο τσουχτερό κρύο και οι χιονοπτώσεις – Τι προβλέπουν Αρναούτογλου, Καλλιάνος

Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού καθώς οι πρώτες ψυχρές αέριες μάζες φτάνουν και στην Ελλάδα. Μέσα Νοεμβρίου και αναμένονται τα πρώτα κρύα αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, ψυχρότερες αέριες μάζες από την βόρεια Ευρώπη θα εισέλθουν στη χώρα μας και θα ρίξουν τον υδράργυρο κατά 5, 6, τοπικά ακόμα και 7 ή 8 μονάδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Παράλληλα, θα σημειωθούν τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας, αλλά και τοπικές χιονοπτώσεις, κυρίως στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Όπως τονίζει ο κ. Καλλιάνος, ο καιρός αλλάζει από την Πέμπτη με τον υδράργυρο να αρχίζει να τραβάει την κατηφόρα. Αυτές οι χειμωνιάτικες συνθήκες θα παραμείνουν και θα επιμείνουν για τουλάχιστον τέσσερις με πέντε ημέρες μετά.

Έτσι, λοιπόν, μετά τους 18 και 20 βαθμούς Κελσίου – ακόμα και 23 με 24- που αναμένουμε αύριο, Τρίτη, η θερμοκρασία σταδιακά θα πέσει. Έτσι, για παράδειγμα στην Αθήνα, από τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου, από την Πέμπτη και μετά, ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 13 και 14 βαθμούς.

Προς την Παρασκευή και μετά, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο υδράργυρος θα κατέβει λίγο παρακάτω και ίσως έχουμε 11 με 12 βαθμούς μέγιστη, μέσα στο Σαββατοκύριακο, με αρκετές βροχές κατά διαστήματα.


Για σήμερα

Σύμφωνα με το meteo, την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Ανατολική Θεσσαλία και Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη, και πιθανώς στη Χαλκιδική, τις Σποράδες και την Ανατολική Πελοπόννησο. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως τις πρώτες πρωινές ώρες και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα είναι 2 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη, στα δυτικά ηπειρωτικά από 8 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 20, στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 18, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά όπου τοπικά θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς, και στην Κρήτη από 15 έως 18.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με εξαίρεση την περιοχή την περιοχή της Ρόδου όπου δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στη Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους, με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 14 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως τις πρώτες πρωινές ώρες και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς.



Πηγή: tanea.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια