HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Οι Αλβανοί επιχειρηματίες που δρουν και ακμάζουν στην Αθήνα

Υπάρχει στην Ελλάδα μια αλβανική επιχειρηματικότητα, την οποία οι περισσότεροι αγνοούμε. Είναι όμως ενεργή και ακμάζουσα.

Με αυτή τη διαπίστωση την περασμένη Τετάρτη το βράδυ και στον απόηχο της δολοφονίας ενός ομογενούς στη Βόρεια Ήπειρο, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και ο πρόεδρός του Γιάννης Χατζηθεοδοσίου φιλοξένησαν επιχειρηματίες από τη γειτονική χώρα, οι οποίοι ενεργοποιούνται εδώ και καιρό στην Ελλάδα -και δη την Αθήνα, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα».

Βάσει των ερευνών και των στατιστικών στοιχείων που διαθέτει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, αυτή τη στιγμή υπάρχουν καταγεγραμμένοι στα μητρώα του 2.500 Αλβανοί επιχειρηματίες µε 523 εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε σειρά κλάδων και τομέων στην Αθήνα.

Το νούμερο αυτό μεγαλώνει κατά πολύ, όπως δήλωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, αν δούμε το σύνολο της χώρας όπου υπάρχει έντονη παρουσία Αλβανών επιχειρηματιών περιοχές κυρίως της Δυτικής Ελλάδας (Νομοί Ιωαννίνων, Άρτας και Αγρινίου), της Δυτικής Πελοποννήσου, της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και γενικά σε όλη την επικράτεια. Πληροφορίες αναφέρονται σε πάνω από 10.000 επιχειρηματίες, είτε μικρούς (στην πλειονότητα) είτε και μεγαλύτερους, µε τζίρους πάνω από 1, 2 ή και 3 εκατ. ευρώ.

Για παράδειγμα, υπάρχουν Αλβανοί επιχειρηματίες στον χώρο των καπνικών προϊόντων, των επισκευών ή της ναυπηγικής µε σημαντική παρουσία, αλλά και στον τομέα της οικοδομικής δραστηριότητας µε εργολαβίες και παρουσία στις ανεγέρσεις πολυκατοικιών.

Η πρεσβεία της Αλβανίας έχει πλήρη εικόνα αυτών των δραστηριοτήτων, οι οποίες είναι απόρροια της μακρόχρονης πλέον παρουσίας Αλβανών πολιτών στη χώρα µας μετά την κατάρρευση του καθεστώτος Χότζα τη δεκαετία του ’90. Πολλοί από τους πρώην χαμηλά αμειβόμενους Αλβανούς έχουν γίνει πλέον ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σε σειρά τομέων.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στο «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί την Κυριακή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια