HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Στον δρόμο τα τρακτέρ στον Τύρναβο για το τσίπουρο

Χθες έγινε συγκέντρωση αγροτών στην Κεντρική πλατεία Τυρνάβου και σήμερα Κυριακή στις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η πανελλήνια συγκέντρωση της Ομοσπονδίας Αμβυκούχων Ελλάδος στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο.

Τα καζάνια σταμάτησαν να κοχλάζουν στη Λάρισα και οι παραγωγοί τσίπουρου βγήκαν στον δρόμο, καθως εχει μειωθεί ο χρόνος παραγωγής της απόσταξης, όπως αναφέρει η "Ελευθερία".

Οι μικροπαραγωγοί χύμα τσίπουρου μιλούν για εξόντωση ενός παραδοσιακού κλάδου, εξαιτίας της απόφασης του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης να επιβάλει τον περιορισμό βρασμού του τσίπουρου μέχρι 12 ώρες ανά καλλιεργητή. Αυτό σημαίνει ότι η παραγωγή από 1296 λίτρα χύμα τσίπουρο το χρόνο περιορίζεται πλέον στα 120 λίτρα.

"Οι αγρότες συνεχίζουν τον αγώνα τους" δηλώνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Στέλιος Τσικριτσής σημειώνοντας ότι το έγγραφο του κ. Αραχωβίτη δεν τους καλύπτει διότι χρειάζεται να απαντήσει η ΑΑΔΕ και το Υπουργείο Οικονομικών εάν το αποδέχονται και στη συνέχεια να αποσταλεί στα κατά τόπους Τελωνεία. Ο κ. Τσικριτσής δήλωσε στην «Ε»: «Δεν πρόκειται να φύγουμε από τον δρόμο του αγώνα αν δεν εξασφαλίσουμε τα τέσσερα διήμερα στα χέρια μας. Ζητάμε άμεσα να έρθουν στον Τύρναβο την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Η τοπική κοινωνία του Τυρνάβου καταστρέφεται οικονομικά».

Σε πιο ήπιους τόνους η τοποθέτηση του προέδρου του Συλλόγου Αμπελουργών Αμβυκούχων κ. Λάσκου Β. Μανδηλά ο οποίος σημείωσε: «Είμαστε σε καλό δρόμο, το έγγραφο Αραχωβίτη είναι ένα πρώτο βήμα το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί και με το έγγραφο της ΑΑΔΕ άμεσα και να ανοίξει ο δρόμος για την έκδοση των αδειών απόσταξης στο Τελωνείο».


Πηγή: eleftheria.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια