HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η Ελλάδα ξανά στο παιχνίδι: Ανοίγουν οι αγορές – Τα αποκαλυπτήρια σε λιγότερο από ένα μήνα στις ΗΠΑ

Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις τόσο από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, όσο και από την πλευρά Ευρωπαίων αξιωματούχων ότι δεν επείγει η έκδοση νέου ελληνικού ομολόγου, στο οικονομικό επιτελείο αναγνωρίζουν ότι πρέπει να υπάρξει το ταχύτερο δυνατόν μια νέα ελληνική έκδοση.

Μπορεί να μην τίθεται θέμα κάλυψης των χρηματοδοτικών αναγκών, αφού υπάρχει το «μαξιλάρι ασφαλείας», όμως τίθεται θέμα άμεσης ενίσχυσης της εμπορευσιμότητας των ελληνικών τίτλων, όπως επίσης και της αποκατάστασης της πρόσβασης των επιχειρήσεων και των τραπεζών στις αγορές για άντληση κεφαλαίων.

Έτσι μέσα στον Δεκέμβριο αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα δανεισμού του Δημοσίου για το 2019 μέσω του οποίου το οικονομικό επιτελείο θέλει να αντλήσει 7 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, μια εικόνα για το χρόνο εξόδου της Ελλάδος στις αγορές θα δοθεί στους επενδυτές στις 10 Δεκεμβρίου, οπότε κυβερνητικοί αξιωματούχοι, επιχειρηματίες, επενδυτές και τραπεζίτες από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική, αλλά και κορυφαίοι διαχειριστές κεφαλαίων θα συμμετάσχουν στο επενδυτικό συνέδριο για την Ελλάδα που διοργανώνει η Capital Link σε συνεργασία με το New York Stock Exchange και την υποστήριξη διεθνών τραπεζών στις 10 Δεκεμβρίου στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια