HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κοτόπουλο ταζίν

Παραδοσιακό πιάτο από το Μαρόκο

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 1 ζωμός κότας
  • ½ λεμόνι κομμένο σε φέτες
  • ½ φλ. αμυγδαλόψιχα
  • ½ φλ. πράσινες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
  • 1 κ. σ. κύμινο σε σκόνη
  • ½ κ.γλ. νιφάδες τσίλι
  • 2 κ. σ. φρέσκος κολίανδρος για το σερβίρισμα
Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε αρχικά τα μπουτάκια κοτόπουλου με τον μαϊντανό, το σκόρδο το μισό βούτυρο και τον χυμό λεμονιού.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  3. Σοτάρετε το κρεμμύδι για 2΄-3΄ ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαραθεί. Βγάζετε και το αφήνετε στην άκρη.
  4. Ρίχνετε στο τηγάνι το κοτόπουλο και ψήνετε για 5΄-7΄, μέχρι να ροδίσει.
  5. Προσθέτετε τον ζωμό κότας, τις φέτες λεμονιού, τα αμύγδαλα, τις ελιές, το κύμινο, το τσίλι και 4 φλ. νερό.
  6. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και σιγομαγειρεύετε για 20΄, μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο.
  7. Σερβίρετε με κους-κους και φρέσκο κόλιανδρο.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια