HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Παναγιώτης Σαββίδης: "ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΛΟ ΣΥΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΙΑ…ΠΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΡΑΤΗΣΑΤΕ ΟΡΘΙΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΣΤΟΡΗ…?"


Στην λογική των μοιρασμένων ρόλων, ο κύριος Καστόρης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό, με κείμενο του στα ΜΜΕ, εξωραΐζει την πολιτική της κυβέρνησης που υπηρετεί και προσπαθεί να φτιάξει τεχνητές διαχωριστικές γραμμές από αυτή της Ν.Δ.

 Προφανώς είναι διαφορετικά κόμματα και υπάρχουν  επιμέρους διαφορές σε σημεία των πολιτικών τους, αλλά το βασικό είναι, ότι έχουν  κοινή στρατηγική σύμπλευση, υπηρέτησης του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, σε συνθήκες κρίσης – ύφεσης η ισχνής ανάπτυξης του.

Ευθυγραμμισμένος ο Σύριζα  στην κυρίαρχη προπαγάνδα του συστήματος, ο κύριος Καστόρης αναπαράγει εμμέσως πλην σαφώς,  την άθλια προπαγάνδα, ότι για την κρίση φταίνε κάποιοι «κακοί»  που τα φάγανε ( σε αυτή την γραμμή ο Πάγκαλος ενοχοποίησε τον λαό με την γνωστή πλέον φράση «μαζί τα φάγαμε»), φταίει το παλιό διεφθαρμένο  σύστημα και ότι ο Σύριζα ηγείται σταυροφορίας κάθαρσης που θα τιμωρήσει αμείλικτα τους κλέφτες.

 Αλήθεια κύριε Καστόρη, ο κύριος Κοτσακάς δεξί χέρι του Τσοχατζόπουλου στις «ένδοξες» μέρες του, που  σήμερα είναι  πρωτοκλασάτο οργανωτικό στέλεχος του Σύριζα και αναδείχθηκε  πρώτος σε ψήφους, για την εκλογή  του νέου πολιτικού συμβουλίου, ανήκει στο παλιό η το νέο σύστημα ?

  Ρητορικό το ερώτημα βέβαια και η αναφορά στο πρόσωπο δεν είναι το κύριο, για να καταλάβει κανείς τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής του Σύριζα. Τα εχέγγυα για αυτό πολλά και αποτελούν πλευρές της πολιτικής και στρατηγικής του.

Η διαφθορά αποτελεί εγγενές στοιχείο της ίδιας της καπιταλιστικής οικονομίας που θέλετε να υπηρετήσετε κύριε Καστόρη, αυτό είναι το θερμοκήπιο των μικρών η μεγάλων σκανδάλων, για αυτό αφήστε το παραμύθι περί καταπολέμησης της διαφθοράς που το καταντήσατε και αυτό επικοινωνιακό σόου, για να αθωώσετε την σκληρή, αντιλαϊκή, ταξική πολιτική σας, που ανταγωνίζεστε με την Ν.Δ, ποιος θα την υλοποιήσει πιο αποτελεσματικά, για λογαριασμό του κεφαλαίου, της Ε.Ε.

Κανείς δεν λέει όποιος κλέβει δημόσιο χρήμα να μην τιμωρείται, αυτό από  μόνο του όμως δεν θα καλυτερέψει την ζωή του λαού, που έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με τα αποτελέσματα των πολιτικών, τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων ( ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ) όσο και αυτής ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ) που υποβαθμίζουν το βιοτικό του επίπεδο  και δημιουργούν συνθήκες σχετικής η απόλυτης φτώχιας.

Η διαχείριση της  αντιλαϊκής πολιτικής που κάνει και αυτή η κυβέρνηση στα πλαίσια του συστήματος, δεν είναι τίποτα άλλο πάρα μόνο ανακύκλωση της φτώχιας, μοιράσματος της, αφού τα παίρνει από την μια τσέπη του φτωχού, για να τα μοιράσει στους πιο εξαθλιωμένους  και επαίρεστε για αυτή την πολιτική κύριε Καστόρη ?

Για την κανονικότητα που τάχα φέρατε στην οικονομική – πολιτική ζωή, με το ψευδεπίγραφο τέλος των «μνημονίων», θα είναι ένας αδιέξοδος λαβύρινθος για την λαϊκή πλειοψηφία, που οι απαιτήσεις και οι ανάγκες τους, θα σκοντάφτουν στους 800 και μνημονιακούς νόμους που κρατάτε σε ισχύ, που θα κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την ζωή μισθωτών, αυτοαπασχολουμένων, μικρών εμπόρων – βιοτεχνών, αγροτών – κτηνοτρόφων, επαγγελματιών.

Με τους δημοσιονομικούς κόφτες που ψηφίσατε κύριε Καστόρη και τα εξάμηνα ελέγχων των προϋπολογισμών από την Ε.Ε και την Κομισιόν, μόνο το κεφάλαιο εγχώριο και μη μπορεί να νιώθει ασφαλές, αφού θα εξασφαλίζεται για αυτό, ζεστό κρατικό χρήμα, για την ενίσχυση του, για την αυξανόμενη κερδοφορία του.

Είναι πολιτικές στα πλαίσια διεξόδου   του κεφαλαίου από την κρίση, για να ανακάμψουν τα κέρδη του, αφού το μέσο ποσοστό  του κλονίστηκε. Οικονομική κρίση  που είναι σύμφυτη με τις νομοτέλειες του ίδιου του συστήματος και δεν μπορεί από αυτές να  ξεφύγει.

 Η προσπάθεια διαχείρισης της κρίσης από την σκοπιά του συστήματος, μόνο σκληρά αντιδραστικά – αντιλαϊκά μέτρα φέρνει και φορτώνει νέα βάρη τον λαό.

Αυτή την πολιτική υπηρετείτε κύριε Καστόρη   και το κόμμα σας, ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους  εταίρος σας τους ΑΝΕΛ, αυτή την πολιτική αξιώνει με περισσότερη  συνέπεια και αποφασιστικότητα να υπηρετήσει η Ν.Δ, μαζί με άλλους μνηστήρες της αστικής πολιτικής διαχείρισης, βλ. ΠΑΣΟΚ.

Η διέξοδος του λαού δεν βρίσκεται στα κόμματα της αστικής πολιτικής διαχείρισης, αλλά στον ίδιο, με το να πάρει τις τύχες στα χέρια του, με την οργάνωση της λαϊκής πάλης, του λαϊκού αγώνα.

Αγώνας διεξοδικός, ταξικός, που θα αμφισβητεί την στρατηγική της καπιταλιστικής ανάπτυξης και θα αντιπαραθέσει τις σύγχρονες λαϊκές - κοινωνικές ανάγκες, που καταβαραθρώνονται τώρα, για την μακροημέρευση του βάρβαρου αυτού συστήματος.

Με ταξική ενότητα των εργαζομένων, με κοινωνική συμμαχία που θα χει  σαφές αντικαπιταλιστικό – αντιμονοπωλιακό περιεχόμενο, μπορεί να συγκροτηθεί ένα μαζικό, πλειοψηφικό, μαχητικό, αγωνιστικό, λαϊκό, πλειοψηφικό, ρεύμα, που θα διεκδικήσει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και για την νικηφόρα έκβαση αυτής της πάλης, θα φτάσει τον αγώνα μέχρι το τέλος,  με την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου.

Σε αυτό τον δρόμο, σε αυτή την πάλη, έχουν αξία οι λαϊκές θυσίες, γιατί βάζουν τέλος στον φαύλο κύκλο της φτώχιας, ανασφάλειας, αβεβαιότητας, κακοπληρωμένης δουλειάς, ανεργίας, κ.α.

Σε αυτό τον δρόμο , σε αυτή την πάλη, ο μόχθος και ο ιδρώτας του εργαζόμενου λαού δεν θα γίνονται καταθέσεις των λίγων παράσιτων καπιταλιστών  στις τράπεζες του κόσμου και ο λαός θα κάνει κουμάντο, θα γίνει κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλα τα επίπεδα αποτελεί εγγύηση για την λαϊκή νίκη, για την προοπτική της λαϊκής - κοινωνικής ευημερίας και προόδου.


Σαββίδης Παναγιώτης

                                                  


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια