HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Συνεχίζεται για 11η χρονιά το καινοτόμο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης

Τη δυνατότητα μέσω ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, καθώς και διδασκαλίας βασικών τεχνικών κολύμβησης, να έρθουν σε άμεση επαφή με το υγρό στοιχείο και να εμπλουτίσουν  τις κολυμβητικές γνώσεις τους έχουν για 11η συνεχή χρονιά στο κολυμβητήριο του Β΄ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κατερίνης, μαθητές - μαθήτριες δημοτικών σχολείων του Δήμου.

Πρόκειται για το καινοτόμο στο είδος του, πολυβραβευμένο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης, το οποίο υλοποιούν με εξαιρετική επιτυχία και ανταπόκριση ο Δήμος Κατερίνης, η Δ/νση ΠΕ Πιερίας και ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας. Στο πλαίσιο αυτό, από το 2008 έως σήμερα πάνω από 5.000 παιδιά στην Πιερία έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι, αυτό το πρόγραμμα  τα τελευταία χρόνια  έχει εισαχθεί στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και διδάσκεται και σε άλλους νομούς της χώρας.


Ήδη φέτος (κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος σχολικού έτους), καθημερινά από τις 08:15 π.μ. έως και τις 13:15, 280 μαθητές – μαθήτριες της τρίτης τάξης δώδεκα δημοτικών σχολείων, μεταξύ των οποίων και το Ειδικό δημοτικό σχολείο Κατερίνης συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ενώ έπεται συνέχεια έως το τέλος της σχολικής περιόδου, με την προγραμματισμένη συμμετοχή 700 επιπλέον μαθητών και από τα υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα.
Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης: «Ο Δήμος Κατερίνης είναι πρωτοπόρος εδώ και  χρόνια σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα δωρεάν εκμάθησης κολύμβησης, που υλοποιείται για τα παιδιά των σχολείων. Παράλληλα, επενδύοντας διαχρονικά στον αθλητισμό, στο Κολυμβητήριο μας και γενικότερα σε όλες τις αθλητικές υποδομές του Δήμου, εξασφαλίζουμε άρτιες συνθήκες άθλησης στους αθλούμενους όλων των ηλικιών. Ειδικά σε ό, τι αφορά τα ΑμΕΑ, υπάρχει μέριμνα, προγραμματισμός και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να τα οδηγήσουμε στο δρόμο του αθλητισμού και της εξωστρέφειας».


Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Την ικανοποίησή του, για την υλοποίηση και φέτος του καινοτόμου αυτού προγράμματος, καθώς και για την εποικοδομητική συνεργασία με την Α/θμια Εκπαίδευση Πιερίας εξέφρασε, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, Θεόδωρος Παυλίδης επισημαίνοντας: «Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό  με τη φιλοσοφία του μαθήματος είναι ότι δεν αφορά αγωνιστικές τεχνικές, αλλά βασικές κολυμβητικές δεξιότητες, αρχές αυτοδιάσωσης και ναυαγοσωστικής. Το μάθημα διδάσκεται από εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής εξειδικευμένους στο αντικείμενο της κολύμβησης. Μεγάλη μας χαρά και επιτυχία του μαθήματος είναι και η συμμετοχή των μαθητών του Ειδικού σχολείου Κατερίνης, οι οποίοι αποκτούν βασικές κολυμβητικές γνώσεις και χαίρονται ιδιαίτερα το υγρό στοιχείο».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια