HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Εδώ όλο το σχέδιο του Σάββα Χιονίδη για την προσπάθεια επανεκλογής του. Θυσιάζει τους παλιούς και προτάσσει Μακρίδη, Καρυπίδη και Αναστασιάδη. Ο ρόλος της Τζούλης, του Ντούμου, του Ελευθεριάδη και του Κωνσταντόπουλου, η απελπισία των 15 που παλεύουν για 0 - 4 θέσεις


Να ‘μαι πάλι… Σας έλειψα; Και μην ξανακούσω πάλι τη φράση…: «Εσύ μας έλειπες τώρα…» Καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε, ωρέ παιδιά, ομορφόπαιδα!


Βλέποντας ότι το κείμενο της περασμένης εβδομάδας για τον Σάββα και τους συμβούλους που (ίσως) στέλνει σε άλλους συνδυασμούς, έκανε μάλλον το φετινό ρεκόρ αναγνωσιμότητας στην Πιερία, σκέφτηκα να επανέλθω στο θέμα σήμερα, με κάτι ακόμη για τον Σάββα, αφού όπως φαίνεται «πουλάει»  τ’ όνομα του.

Λοιπόν... το Σαββατοκύριακο μίλησα με πολύ κόσμο, πάρα πολύ κόσμο. Από εκδήλωση σ’ εκδήλωση ήμουν συνεχώς βλέπετε… Έχω σχεδόν ξεκαθαρίσει το σχέδιο του Σάββα για την προσπάθεια επανεκλογής του. Τα βήματα στα οποία συμφώνησαν όλοι είναι τα εξής:

1ον)  Θυσιάζει σχεδόν όλους τους παλιούς. Άλλωστε δεν τους πολυβλέπετε, ούτε θα τους δείτε από εδώ και πέρα. Το ψηφοδέλτιο του Σάββα θα λανσαριστεί ως "το νέο".

2ον) Ο Σάββας θεωρεί ότι παραμένει το δυνατό χαρτί του συνδυασμού του και για αυτό θα βγει μπροστά

3ον) Βγάζει στην πρώτη γραμμή τον Νικόλα τον Μακρίδη, τον Σάββα τον Καρυπίδη και τον Θωμά τον Αναστασιάδη. Άλλοι 2 θα ακολουθήσουν, μιας και η προτεραιότητα του Χιονίδη  θα είναι να εκλέξει τους νέους.

4ον) Η Τζούλη θα παίξει κομβικό ρόλο στο σχέδιο του. Από τότε που εμφανίστηκε και πάλι κοντά του, έχει μπει για τα καλά στη μάχη. Γι’ αυτό να είστε σίγουροι. Τώρα φαίνεται ότι θα «χρεωθεί» με 108 τον Καρυπίδη, για να τον εκλέξει, έχοντας φυσικά ο ίδιος και τη δικιά του δυναμική.

5ον) Με δεδομένο ότι πάει για να βγάλει 8 - 12 συμβούλους, ο Σάββας θα βγάλει 4 - 5 στα χωριά, όπως σας έχω ήδη ξαναπεί. Αν όμως π.χ. είναι δυνατός στα Πιέρια, θα βγει και ο δημοτικός της Κατερίνης που θα "παίξει μπάλα" με αυτόν των Πιερίων. Για παράδειγμα, ο Δρούγκας με τον Βαινά. Άρα θα βγάλει και 4 - 5 στην Κατερίνη, με προέλευση από τα χωριά. Ίτσιος, Κηραηλίδης, Δρούγκας κ.λ.π. Πάμε στους 8 - 10.

6ον) Αυτό σημαίνει ότι για την Κατερίνη μένουν 4 θέσεις. Στο καλύτερο σενάριο, 3 θα είναι οι νέοι, δηλαδή Καρυπίδης, Αναστασιάδης και Μακρίδης. Παραμένουν βέβαια τα ερωτήματα: Θα χωρέσει και η Πόπη η Μπατάλα, που έχει προβάδισμα για πολλούς λόγους; Θα χωθεί ο Παπαζιώγας; Θα εκλέξουν τη Ροδή ο Ελευθεριάδης με τον Ντούμο; Θα μείνουν όλοι τους έξω;

7ον) Όπως και να το κάνεις βέβαια, είναι λίγο απελπισία... να είσαι ένας από τους 15 νυν και να βλέπεις ότι πας να διεκδικήσεις από 0 έως 4 θέσεις, απέναντι στους νέους που θα τους σπρώξει ο αρχηγός. Δύσκολη κατάσταση...

8ον) Ο Σάββας (ο Χιονίδης εννοώ), δεν φαίνεται να νοιάζεται για τους παλιούς. Σου λέει "αν ξαναβγάλω στη μαρκίζα Παπαζιώγα, Πιπίτσα, Παυλίδη, Λεμονόπουλο, Καλτσίδη και Γαβρίδη, θα με φάει το μαύρο σκοτάδι. Είπαμε: "Φρέσκα κουλούρια" λέει ο κουλουράς".

Τελευταίο και τυχερό: Ο Σάββας ποντάρει ανοικτά στον Γιώργο Κωνσταντόπουλο και τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ, τον μπαρμπα-Γιάννη τον Κουρινιώτη. Ο Κωνσταντόπουλος όλο λέει ότι δεν ασχολείται, αλλά ο Σάββας θεωρεί ότι θα είναι μαζί του. Έχει δίκιο άραγε; Δεν ξέρω…

Έχουν δίκιο όσοι επιμένουν για τα παραπάνω; Θα του «κάτσει» του Σάββα αυτό το  σχέδιο; Το σίγουρο πάντως είναι ότι είναι τολμηρό, όπως και η στρατηγική που (αν ισχύει) έστειλε κόσμο σε άλλα ψηφοδέλτια. Για να δούμε…

Υ.Γ.: Μαθαίνω ότι κάποιοι φίλοι εκεί έξω μου έβγαλαν το «παρατσούκλι» «Ο Σεναριογράφος». Απαντώ λοιπόν: Τα καλύτερα σενάρια τα γράφει ΠΑΝΤΑ η ζωή. Εμείς οι άλλοι, απλώς τα καταγράφουμε ή τ’ αντιγράφουμε…. Ες αύριον τα σπουδαία!!!



Γράφει & Υπογράφει

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια